Με αφήγημα σταθερότητας και pressing στην αντιπολίτευση πάει η ΝΔ στις κάλπες - Μητσοτάκης για Γενοκτονία Αρμενίων

Την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα τονίζει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις κάλπες

 

Την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα τονίζει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις κάλπες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ενώ εντείνει την πίεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι «γαλάζιοι» απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν θέλει περιπέτειες και κατηγορούν την αντιπολίτευση πως δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την επόμενη ημέρα.

 

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές από το κυβερνών κόμμα εξαπολύουν βέλη  προς κόμματα που κινούνται στα δεξιά , ωστόσο παράλληλα- για διαφορετικούς λόγους-  ανεβάζουν τους τόνους και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.  Με την στρατηγική αυτή στόχος είναι να πείσουν  ένα μετριοπαθές ακροατήριο  να στραφεί προς την Νέα Δημοκρατία και να μην υπάρξει αυξημένη αποχή ή χαλαρή ψήφος.

 

 

 

«Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χθες χώρα στη Βουλή.  Για να προσθέσει  πως «οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει».

 

Υπενθυμίζεται πως  υπήρξε σύλληψη του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου (είχε εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες αλλά στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε ) για  σωματική επίθεση εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.  Στο μεταξύ όπως έγινε χθες γνωστό το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο και δεν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την απόφαση του Εκλογοδικείου, το  οποίο θα κρίνει αν οι Σπαρτιάτες θα χάσουν τις έδρες του στη Βουλή.  Σε περίπτωση που χάσουν τις έδρες μένει να φανεί ποια λύση θα προκριθεί, καθώς δύο είναι τα βασικά σενάρια: το πρώτο σενάριο προβλέπει πως οι έδρες θα μοιραστούν στα κόμματα που είναι ήδη στη Βουλή και το δεύτερο να γίνουν ξανά εκλογές στις περιφέρειες που έχουν έδρες οι  Σπαρτιάτες.

 

Στο μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσε τοποθέτηση που  έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που αναφερόμενος στους  βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών είπε «να σεβαστούν τις άγιες ημέρες του Πάσχα» και να μην πιάσουν «στασίδι στις εκκλησίες». Η  αναφορά - που όπως αναφέρθηκε προκάλεσε αντιδράσεις -  γίνεται σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή καθώς  το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν υπουργοί  και βουλευτές που βρέθηκαν αντιμέτωποι  με μεμονωμένα περιστατικά στους ναούς. Να σημειωθεί εδώ πως αύριο ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο θα επισκεφθούν δομές της αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι, σε μία κίνηση που έχει έντονο συμβολισμό.

 

Την ίδια στιγμή επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα υπήρξε από τη Νέα Δημοκρατία προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «γαλάζιοι» θέλουν να μιλήσουν σε ένα κεντρώο κοινό  και μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κουμουνδούρου για το γεγονός πως δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, μέσα στην προβλεπόμενη  προθεσμία,  για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών  (όπως είχαν κάνει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά). «Κάποιοι, δυστυχώς, προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά από το να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος  Μαρινάκης

 

Παράλληλα στο πεδίο της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών  από την Πειραιώς κατηγορούν την Κουμουνδούρου πως καταθέτει ακοστολόγητες προτάσεις. Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος  Ρωμανός σημείωσε «ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξη, μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες για την Υγεία στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα.  Μετά επανήλθε ενημερώνοντας μας ότι δεν καταλάβαμε καλά και δεν εννοούσε 5% του ΑΕΠ, αλλά 5% του ΑΕΠ παραπάνω, δηλαδή 11 δις παραπάνω για την Υγεία! Ανυπομονούμε να μας ενημερώσει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει ».

 

Από τη Νέα Δημοκρατία στρέφουν το βλέμμα προς την μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά και η  στρατηγική  που ακολουθείται είναι διπλή. Ειδικότερα από τη μία πλευρά προβάλλονται τα όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση για την στήριξη των πολιτών και από την άλλη πλευρά επισημαίνεται  πως πρόκειται για κοστολογημένες παρεμβάσεις και επομένως η χώρα δεν απειλείται από νέες περιπέτειες

 

Τα γαλάζια .. διλήμματα

 

Μπροστά στην προεκλογική μάχη έχει μπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το ερώτημα ποιον θα επιλέξουν οι πολίτες να διαπραγματευτεί κρίσιμα θέματα - όπως το μεταναστευτικό και το αγροτικό -  στην Ευρώπη. Το βασικό δίλημμα που μπαίνει από το κυβερνών κόμμα είναι «σταθερότητα ή νέες περιπέτειες» και σημειώνεται πως οι πολίτες πρέπει να δώσουν καθαρή εντολή για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ξεκινήσει μπαράζ περιοδειών και στόχος είναι μέχρι τις ευρωεκλογές να έχει επισκεφθεί όλες τις περιφέρειες. Παράλληλα πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με «γαλάζιους» βουλευτές  (θα συνεχιστούν μέχρι την Μεγάλη Τρίτη), ενώ σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι κομματικές μηχανές στην Πειραιώς.

 

Σήμερα  ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να αναφερθεί στις ευρωεκλογές αλλά και σε μια σειρά κινήσεων που έχει δρομολογήσει  η κυβέρνηση. Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το πρόγραμμα «Αιγίς» σημείωσε χαρακτηριστικά πως στις 9  Ιουνίου «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δηλώσουν τελικά με τον τρόπο τους αν επιθυμούν η χώρα μας να παραμείνει σε αυτή την τροχιά προόδου που ακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια, μακριά από πειράματα και μακριά από νέες περιπέτειες».

 

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

 

 

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Αρμενίων: «Διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή»

 

Ανάρτηση στα social media για τα 109 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο  (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο  

 

Ανάρτηση στα social media για τα 109 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Ημέρα μνήμης σήμερα, 109 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή. Η χώρα μας στέκεται και θα στέκεται πάντα απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί διακρίσεις και βία σε βάρος συνανθρώπων μας», έγραψε ο πρωθυπουργός.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ