Το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροπλάνο στον κόσμο

Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς Carr στο Ρέντινγκ της Καλιφόρνια συμμετέχει το Global SuperTanker: Πρόκειται για το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος στον κόσμο- ένα τροποποιημένο Boeing 747, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά πυροσβεστικά μέσα στη πολιτείας.

 

 

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του SFGate, το αεροσκάφος τώρα μεταφέρει μέχρι 19.000 γαλόνια νερού ή επιβραδυντικού υγρού, και μπορεί να πετά σε ταχύτητες μέχρι και 960 χλμ / ώρα. Το αεροσκάφος συμμετείχε και στην κατάσβεση των πυρκαγιών του Αυγούστου 2017 στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το Mercury News, το αεροσκάφος εδρεύει στην αεροπορική βάση ΜακΚλέλαν έξω από το Σακραμέντο, και είναι γνωστό ως «The Spirit of John Muir». Πέρα από το εντυπωσιακό του φορτίο (σχεδόν διπλάσιο του επόμενου μεγαλύτερου πυροσβεστικού αεροσκάφους), ο απαιτούμενος χρόνος ανεφοδιασμού του είναι περίπου 30 λεπτά.

 

 

 

Σημειώνεται πως οι νεκροί από την πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια έχουν ανέλθει στους πέντε, ενώ η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 34.000 εκτάρια βλάστησης από την περασμένη Δευτέρα. Πάνω από 4.000 κτίρια απειλούνται από τη φωτιά, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ ένας «στρατός» 3.500 πυροσβεστών, με τη στήριξη εναέριων μέσων, καταβάλλει προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

 

 

Πηγή:huffingtonpost.gr