ΜεΡΑ25: Η Γερμανία απαγόρευσε στον Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα - Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγός για την κάλπη

Απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα για τον Γιάννη Βαρουφάκη όπως καταγγέλλει το ΜεΡΑ25

 

Στην καταγγελία ότι το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε "Betätigungsverbot" (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη και ακόμα δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο προχώρησε το ΜεΡΑ25.

 

Όπως επισημαίνει, «αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα, με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού.

 

Οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

 

Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα.

Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ' όλoυς γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι» καταλήγει το ΜεΡΑ25.

 

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγός για την κάλπη - Υποψήφιοι, σταυροί και εκλογικά κέντρα

 

Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάποιος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος ποιοι θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Στις 08:00 άνοιξαν οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ.

 

Σε αυτή την καινοτόμο διαδικασία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν σήμερα στα εκλογικά τμήματα (8 π.μ. ως 8 μ.μ.) και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

 

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής (με ακριβή στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

 

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

 

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες.

 

Ακολουθούν οι Περιφέρειες με τους/τις εκλεγμένους/ες και τους σταυρούς προτίμησης:

 

 • Αττική: εκλέγονται 12 - (μέχρι 4 σταυρούς)
 • Απόδημοι: εκλέγονται 2 - (1 σταυρό)
 • Κεντρική Μακεδονία: εκλέγονται 4 - (μέχρι 2 σταυρούς)
 • Θεσσαλία: εκλέγονται 3 - (1 σταυρό)
 • Δυτική Ελλάδα: εκλέγονται 3 - (1 σταυρό)
 • Κρήτη: εκλέγονται 2 - (1 σταυρό)
 • ΑΜΘ: εκλέγονται 2 - (1 σταυρό)
 • Πελοπόννησος: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
 • Στερεά Ελλάδα: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
 • Νότιο Αιγαίο: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
 • Ήπειρος: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
 • Δυτική Μακεδονία: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
 • Ιόνιo: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
 • Βόρειο Αιγαίο: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
 •  

Υπενθυμίζεται πως στο https://euroekloges.syriza2024.gr υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι/ες ανά περιφέρεια με τα βιογραφικά τους. Μάλιστα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έλαβαν σχετικό μήνυμα, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ