Μετά από χρόνια ανασκαφών, αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων (εικόνες & video)

Μία σημαντική, όπως όλα δείχνουν, αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στη θάλασσα της Γαλιλαίας στο Ισραήλ. Αρχαιολόγοι εντόπισαν μία εκκλησία, η οποία φέρεται να είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι όπου έζησαν οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας.

 

 

Ομάδα αρχαιολόγων, από το ισραηλινό κολέγιο Kinneret, το κολέγιο Nyack της Νέας Υόρκης και το Κέντρο Μελέτης του Αρχαίου Ιουδαϊσμού και των Αρχών του Χριστιανισμού, έκανε την σπουδαία – όπως ισχυρίζεται – ανακάλυψη τον Ιούνιο.

 

 

Η εκκλησία χρονολογείται στη βυζαντινή περίοδο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου, και εντοπίστηκε κοντά στις εκβολές του Ιορδάνη ποταμού, στη βόρεια ακτή της θάλασσας της Γαλιλαίας.

 

 

Στην περιοχή γίνονται έρευνες εδώ και τέσσερα χρόνια, όμως, όπως τονίζει το CNNi, θα χρειαστεί ακόμη ένας χρόνος για να αποκαλυφθούν πλήρως όσα έχουν διασωθεί από την εκκλησία.

 

 

«Η εκκλησία των Αποστόλων (έχουμε ξεκινήσει να τη λέμε έτσι) είναι χτισμένη πάνω στο σπίτι του Πέτρου και του Ανδρέα. Πρέπει να ήταν ένα εκπληκτικό χτίσμα», σημείωσε ο R. Steven Notley, καθηγητής στο κολέγιο Nyack σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog για την σημαντική ανακάλυψη.

 

 

 

 

«Θα χρειαστεί ακόμη μία σεζόν για να αποκαλυφθεί πλήρως», ενημέρωσε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι το μωσαϊκό στο δάπεδο είναι «ξεκάθαρη απόδειξη πως η εκκλησία υπήρχε στην βυζαντινή περίοδο».

 

 

Η ύπαρξη της εκκλησίας στο σημείο αναφέρεται στα κείμενα του Βαυαρού επισκόπου  Willibald, ο οποίος πέρασε από την περιοχή το 725.

 

 

«Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του και ενώ περνούσε από ένα σημείο με την ονομασία Βηθσαϊδά είδε μία βασιλική χτισμένη πάνω από το σπίτι του Πέτρου και του Ανδρέα», αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου.

 

 

Μέχρι στιγμής, η σκαπάνη έχει φέρει στο φως μόνο μέρος ενός μοναστηριακού συγκροτήματος.

 

 

Σύμφωνα με την Βίβλο, οι Πέτρος και Ανδρέας ήταν αδέλφια και οι πρώτοι μαθητές του Ιησού Χριστού. Ψάρευαν στη θάλασσα της Γαλιλαίας όταν ο Ιησούς τους ζήτησε να ενταχθούν στο ποίμνιό του. Τότε εκείνοι άφησαν τα δίχτυα τους και τον ακολούθησαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cnn.gr