Μητσοτάκης: Το 41% καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά υποχωρεί από το προσκήνιο

«Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία, υγεία οι προτεραιότητές μας», τόνισε στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός

 

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου συνεδρίασε το νέο υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το μήνυμα πως με τον ανασχηματισμό θα «εκπέμψουμε ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης». 

 

«Οι πολίτες μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη», είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

 

Στη συνέχεια τόνισε πως «τα ποσοστά μας βέβαια δεν έφτασαν στο στόχο που είχαμε θέσει. Πολίτες που μας είχαν στηρίξει, επέλεξαν την αποχή, όχι όμως την αντιπολίτευσηκαταδικάστηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Οι πολίτες μας έστειλαν το μήνυμα πατήστε γκάζι και όχι φρένο»

 

«Υπό τα νέα αυτά δεδομένα το 41% προφανώς και καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς έως το 2027. Υποχωρεί όμως από το προσκήνιο. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει κατάματα τις αδυναμίες της και τις ξεπερνά. Οι πολίτες μας έστειλαν ένα μήνυμα πατήστε γκάζι και όχι φρένο, δεν πιστεύουμε στα λεφτόδεντρα», συνέχισε. 

 

Συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου (gallery/EUROKINISSI)
Συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου 

«Η εναλλαγή προσώπων δεν δείχνει κάτι άλλο, παρά την προσπάθεια να είμαστε καλύτεροι στο έργο μας», επισήμανε, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό. 

 

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα στους υπουργούς πως πρέπει να προσέχουν την καθημερινή τους συμπεριφορά.

 

«Αύξηση μισθών, Υγεία, Παιδεία στις προτεραιότητες»

 

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η Υγεία και η Παιδεία γίνονται πρώτης προτεραιότητας. Κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι βαρύτερο από το άλλο πέρα από το δικό μου. Κάθε πολίτης θεωρεί το δικό του πρόβλημα σημαντικό και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», υπογράμμισε ακόμη.

 

Συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου (gallery/EUROKINISSI)
Συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου 

«Θέλουμε μια πατρίδα ισχυρή όπου η ανεργία θα μειώνεται και οι μισθοί θα αρχίσουν να αυξάνονται», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι πολλές θα είναι και οι ευρωπαϊκές προκλήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ