Μουντιάλ 2022: Νεκρός 14χρονος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στις συγκρούσεις Γάλλων και Μαροκινών

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Γαλλία από Μαροκινούς μετά τον αποκλεισμό της ομάδας τους στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022. Οι ειδήσεις από τη Γαλλία ήταν ακόμη πιο δυσάρεστες, με τον νομάρχη της περιοχής του Ερό, Χους Μουτού, να ανακοινώνει πως ένα μικρό παιδί σκοτώθηκε...

 
“Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη” αναφέρει ανακοίνωση της νομαρχίας του Ερό.
 

Στα social media κυκλοφορούν VIDEOS, όπου φαίνεται ένα αυτοκίνητο να παρασύρει ανθρώπους, που έχουν περικυκλώσει το όχημα.

 

Το θύμα είναι ένας 14χρονος Μαροκινός, σύμφωνα με τις αρχές. Μαροκινοί οπαδοί φέρεται να προσπάθησαν να κλέψουν μια γαλλική σημαία από το παράθυρό του αυτοκινήτου με τον οδηγό να κάνει αναστροφή για να γλιτώσει και να παρασέρνει τον έφηβο πριν αναπτύξει ταχύτητα για να απομακρυνθεί, αναφέρουν μάρτυρες.

 

Την νύχτα μέρα έκαναν Γάλλοι και Μαροκινοί στους δρόμους και τις πλατείες του Μονπελιέ, με τα βεγγαλικά που χρησιμοποίησαν στις οδομαχίες να συμπληρώνουν τον γιορτινό στολισμό της πόλης δημιουργώντας ένα σουρρεαλιστικό σκηνικό, με τις γαλλικές αρχές να επιβεβαιώνονται σχετικά με τους φόβους τους για επεισόδια εξαιτίας του μεγάλου αριθμού Μαροκινών μεταναστών σε όλη την έκταση της γαλλικής επικράτειας.
 

Ένταση επικράτησε τόσο στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων όσο και στη Νίκαια.

 
Επεισόδια σημειώθηκαν και στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.