Μπήκε σε γκαλερί και έφυγε ανενόχλητος με έργο αξίας 16.000 δολαρίων

Οι αρχές ερευνούν μια πρωτοφανή υπόθεση κλοπής σε γκαλερί της Νέας Υόρκης όπου ένας άντρας έφυγε ανενόχλητος έχοντας στα χέρια του ένα έργο αξίας 16.000 δολαρίων.

 

Ο επισκέπτης μπήκε σε μια γκαλερί τέχνης απέναντι από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και έκλεψε το γλυπτό, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης.

 

Ο άγνωστος άνδρας εισήλθε στη Galeries Bartoux το απόγευμα της Πέμπτης περίπου στις 4:30, σύμφωνα με δελτίο τύπου και η κάμερα τον δείχνει να φεύγει λίγο μετά με το γλυπτό στα χέρια, χωρίς καν να προσπαθεί να το κρύψει.

 

Το γλυπτό είναι ένα έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Fred Allard.

 

Σε μια δήλωση, η Galeries Bartoux δήλωσε ότι η ασφάλεια είναι «ύψιστης σημασίας ζήτημα για εμάς και τους πελάτες μας» και ότι κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο εκπρόσωπος ασφαλείας της γκαλερί βοηθούσε σε κάποιες εργασίες στο πίσω μέρος του χώρου.

 

«Λαμβάνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε περαιτέρω προφυλάξεις για να ενισχύσουμε την ασφάλεια της γκαλερί και των εργαζομένων μας«, προσθέτει η ανακοίνωση.

 

Οι αρχές που έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα με το δράστη να φεύγει με το γλυπτό στα χέρια είπαν ότι η υπόθεση ήταν ακόμα υπό διερεύνηση και δεν είχαν γίνει συλλήψεις.