Νιγηρία: Ο 10χρονος κροίσος που έχει γίνει viral - Ο πατέρας του καταζητείται για... απάτες!

Ο Mompha Junior δεν είναι απλά ένας πλούσιος 10χρονος. Είναι ίσως ο διασημότερος στον πλανήτη...

 

Το όνομα του Mompha Junior πιθανότατα δεν σας λέει κάτι. Στα social media, ωστόσο, ο 10χρονος Νιγηριανός έχει γίνει ήδη θρύλος, καθώς επιδεικνύει με κάθε τρόπο τον εξωφρενικό πλούτο του.

 

Ο Mompha είναι ο γιος του Muhammed Awal Mustapha, Νιγηριανού κροίσου, ο οποίος ωστόσο το τελευταίο διάστημα βλέπει την αυτοκρατορία του να τρίζει... συθέμελα, καθώς καταζητείται από τις Αρχές της χώρας για σωρεία απατών.

 

Ο πλούτος της οικογένειας, ωστόσο, πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, καθώς την αυτοκρατορία ξεκίνησε ο Ismaila Mustapha, ο οποίος είχε αρκετές κυβερνητικές διασυνδέσεις, όχι πάντα με απόλυτη διαφάνεια, λαμβάνοντας κρατικά έργα σε βαθμό που άγγιζαν το μονοπώλιο!

 

 

Πλέον ο Muhammed καταζητείται για ξέπλυμα, ψευδείς δηλώσεις πλούτου και παράνομες δραστηριότητες. Αξίζει δε να σημειωθεί, πως είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύσης, ύψους 350.000 λιρών.

 

 

 

Σε ό,τι αφορά τον Mompha Junior, σε ηλικία 6 ετών του έκανε δώρο ο πατέρας του την πρώτη του έπαυλη...

 

«To να έχεις το δικό σου σπίτι είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να συγκριθεί. Γνωρίζεις πως ό,τι και αν γίνει θα έχεις ένα μέρος να μείνεις. Συγχαρητήρια γιε μου για το νέο σου σπίτι», ανέφερε ο Muhammed όταν έκανε το δώρο στον Mompha.

 

Επίσης ο νεαρός βαρόνος, φυσικά δεν οδηγάει ωστόσο έχει στην κατοχή μου ήδη μια Lamborghini Aventador και μια Bentley Flying Spur.

 

Ο τίτλος του «νεότερου δισεκατομμυριούχου» μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργος, με την Mirror να σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου ενός Γραφείου De Change στο Λάγος, η περιουσία του μπαμπά Mompha φέρεται να ανέρχεται σε λίγο περισσότερα από 12 εκατομμύρια λίρες...