Νυχτερινή έφοδος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σε σκοπιές νευραλγικών στόχων

Τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, έβλεπαν αιφνιδιαστικά μπροστά τους χθες βράδυ οι σκοποί που είχαν υπηρεσία σε νευραλγικούς στόχους, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

Χωρίς τα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αθόρυβα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εμφανιζόταν στα ειδικά κουβούκλια που βρίσκονται έξω από τους στόχους και όχι μόνο διαπίστωνε πού βρίσκεται ο κάθε αστυνομικός, αλλά και το βαθμό αντίδρασής του, πού είχε τον ασύρματό του και ποια ήταν τα αντανακλαστικά του, αλλά και πόσοι από αυτούς ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στο κινητό τους παρά στην υπηρεσία τους.

 

 

Πριν την «έφοδο» του κ. Ανδρικόπουλου είχε προηγηθεί η εντολή του - και μάλιστα αρκετές φορές - σε στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. για αιφνιδιαστικούς ελέγχους που θα έπρεπε να κάνουν σε σημεία που φυλάσσουν αστυνομικοί.

 

 

Τα τελευταία περιστατικά, κυρίως μετά από «καταδρομικές επισκέψεις» του Ρουβίκωνα σε πρεσβείες, είχαν προκαλέσει έντονη δυσφορία στην ηγεσία της Κατεχάκη, καθώς οι προσαγωγές ήταν μηδενικές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο αστυνομικός σκοπός έδινε και λάθος εικόνα για το περιστατικό. Όπως δηλαδή συνέβη στο σπίτι του Αμερικάνου πρέσβη που η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ενημέρωνε ότι τα άτομα ήταν με μηχανάκια με αποτέλεσμα να κάνουν γρήγορη διέλευση και να πετάξουν τα κρινάκια. Μόνο που όταν βγήκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την ίδια την αναρχική ομάδα, ήταν ξεκάθαρο ότι τα άτομα ήταν με τα πόδια και μάλιστα είχαν φτάσει μέχρι την εξώπορτα προσπαθώντας να πετάξουν στην προαύλιο χώρο της οικίας του Αμερικάνου όσα περισσότερα φέιγ βολάν μπορούσαν.

 

 

Στις συσκέψεις στην Κατεχάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αρκετές φορές είχε τονίσει την ευθύνη υψηλόβαθμων αξιωματικών για την κατάσταση που επικρατεί στις σκοπιές και μάλιστα πολύ συχνά είχε γίνει ξεκάθαρο ότι για να υπάρξει βελτίωση της εικόνας θα πρέπει, πρωτίστως, στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν πιο συχνούς ελέγχους και να δώσουν στο προσωπικό να καταλάβει ότι είναι και θέμα προσωπικής ασφάλειας των αστυνομικών σκοπών η τεταμένη προσοχή στο σημείο που εκτελούν την υπηρεσία τους.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ