Ο ένας στους 56 αστυνομικούς στη χώρα θα φυλάει 5 Πανεπιστημιακούς χώρους

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ούτε …Καμπούλ να ήταν τα ελληνικά Πανεπιστήμια! Τι θα κάνουν από 200 αστυνομικοί κάθε μέρα στην πρώην ΑΣΟΕΕ; Πόση αστυνομική δύναμη έχει το Μενίδι; Στα «κάγκελα» ως και ο Γιώργος Κύρτσος!

 

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο ένας στους 56 αστυνομικούς που θα διαθέτει η χώρα θα φυλάει πέντε πανεπιστημιακούς χώρους!

 

Και εξηγούμαστε, για το παράλογο του πράγματος:

 

-Η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας ανέρχεται σε 55.000 άνδρες και γυναίκες.

 

-Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προσλαμβάνονται 1.000 νέοι αστυνομικοί, προκειμένου να συγκροτήσουν τη νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Προβλημάτων! Ο ένας στους 56 αστυνομικούς, δηλαδή, που θα διαθέτει η χώρα, θα φυλάσσουν πέντε Πανεπιστήμια: Καποδιστριακό, Πολυτεχνείο και Οικονομικό (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην Αθήνα, το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστήμιο Πατρών!

 

Ούτε η …Καμπούλ να ήταν τα ελληνικά Πανεπιστήμια, ούτε άντρα κακοποιών-λες και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι …εγκληματίες!

 

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την πρώην ΑΣΟΕΕ, για παράδειγμα, αν η νέα αστυνομική δύναμη επιμεριστεί ισομερώς στους πέντε πανεπιστημιακούς χώρους που θα κατοικοεδρεύει, θα βρίσκονται 200 αστυνομικοί! Ερώτηση: Έχει τόση δύναμη το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, που αστυνομεύει μια από τις μεγαλύτερες και πιο δύσκολες περιοχές της χώρας; Έχει τόση δύναμη η Αστυνομική Διεύθυνση Μενιδίου, με τα γνωστά φαινόμενα εγκληματικότητας στη συγκεκριμένη περιοχή;

 

Σκεφτείτε και κάτι ακόμα για το ανορθολογικό του πράγματος: Τι θα κάνουν πχ στην πρώην ΑΣΟΕΕ ή στο Πανεπιστήμιο Πατρών από 200 αστυνομικοί; Μύγες θα σκοτώνουν κάθε μέρα; Ή, μήπως, κάθε ημέρα έχει φαινόμενα εγκληματικότητας στην κάθε σχολή; Είναι δυνατόν;

 

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ως και ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ξεσηκώθηκε: «Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών, χρειαζόμαστε προσλήψεις επιστημόνων», επισημαίνει –και διαμηνύει- προς την κυβέρνηση. Και δεν τον λες και … «μπαχαλάκια» ή «υποστηρικτή της ανομίας» τον Γιώργο Κύρτσο- το αντίθετο θα λέγαμε!

 

ΥΓ: Όσοι αντιτίθενται στον, όντως, ιδεοληπτικό νόμο Μητσοτάκη- Κεραμέως, κατά τη γνώμη της στήλης, θα πρέπει να παραδεχτούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και να καταθέσουν τις δικές τους πειστικές προτάσεις για τη διόρθωση της κατάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ