Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε Βρυξέλλες... economy

Με το αεροπλάνο της γραμμής και όχι με ένα από τα κυβερνητικά τζετ, πέταξε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Τσακαλώτος επιβιβάστηκε στην πρωινή πτήση της Aegean που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 08:20 σήμερα το πρωί και έφτασε στις Βρυξέλλες ώρα 11:20 τοπική ώρα.

 

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ο υπουργός των Οικονομικών ξεκουραζόταν ή κοιμόταν, αποφεύγοντας ακόμη και να γευματίσει με το ελαφρύ γεύμα που προσφέρει η Aegean. 

 

Ο υπουργός Οικονομικών ταξίδεψε στην οικονομική θέση και χωρίς εμφανή αστυνομική συνοδεία. Κάθισε σε θέση δίπλα στο διάδρομο με δύο κοπέλες δίπλα του. Μάλιστα, όταν αντιλήφθηκε ότι οι επιβάτιδες δίπλα του ταξίδευαν με φίλους τους σε άλλες θέσεις της ίδιας πτήσης, προσφέρθηκε να μετακινηθεί ρωτώντας: «Μήπως θέλετε να αλλάξουμε θέσεις για να καθίσετε με την παρέα σας» αλλά τα κορίτσια αρνήθηκαν την ευγενική προσφορά του κ. Τσακαλώτου για να μην τον υποβάλουν στην ταλαιπωρία της μεταπήδησης σε άλλη θέση.

 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρατούσε στο αεροπλάνο το κόκκινο backpack με το οποίο τον έχουμε συνηθίσει, αλλά ταξίδευε μόνο με μια τροχήλατη χειραποσκευή. Στην ίδια πτήση βρισκόταν και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία κατά πληροφορίες βρισκόταν σε θέση business class, ενώ ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να ταξιδέψει economy, μένοντας πιστός στο προφίλ του απλού αριστερού.

 

 

tsakalotos01

 

 

tsakalotos02

 

 Πηγή: protothema