Ο Γιάννης Καραπανάγος γράφει για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με 38 θέματα Ημερήσιας Διάταξης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 31 Οκτωβρίου 2023, παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προκάλεσε αίσθηση.

 

Οι Επικεφαλής των Παρατάξεων που ήταν παρόντες (Κώστας Λογοθέτης, Ιωάννης Καραπανάγος, Κωστής Ζερβός, Βασίλης Βασιλείου και Χρήστος Ασημακόπουλος), στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, εστιάστηκαν περισσότερο στην πρόσφατη απένταξη των αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο μας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Επιπλέον, από την πλευρά μου, απευθύνθηκα στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρθηκα εκτενώς στο μεγάλο ποσοστό αποχής του εκλογικού σώματος  από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια ρώτησα την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (32:13΄ βίντεο) κα Σωτηρία Κορδαλή:

 

  • Για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι αναμενόμενες δύο συνεδριάσεις που αφορούν τον Απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και τις προτάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λουτρακίου.
  • Για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική αρχή για τη διάβρωση των ακτών της Λίμνης Ηραίου και τη βελτίωση του οδικού δικτύου στο νότιο τμήμα αυτής.

 

Για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης επεσήμανα ότι, στην 9η μερική αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού και στην τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων (2:58:22΄ Βίντεο), χρήματα που προβλέπονταν για δύο έργα, δηλαδή το νέο μνημείο πεσόντων στη Μάχη της Περαχώρας, αξίας 37.200,00 ευρώ και το έργο της βελτίωσης της πρόσβασης στη λίμνη Ηραίου και προς αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου, αξίας 24.004,00 ευρώ, μεταφέρθηκαν σε άλλον κωδικό.

 

Σημειώνεται ότι και κατά την 8η αναμόρφωση, το ποσό των 130.620,84 ευρώ, που αφορούσε την κατασκευή οδού σύνδεσης της Περιφερειακής Οδού με τον μελλοντικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, μεταφέρθηκε σε άλλον κωδικό.

 

Επίσης, έντονη ήταν η αντίδρασή μου για τη συγκρότηση επιτροπής προς παραλαβή του παρόντος μνημείου πεσόντων στη Μάχη της Περαχώρας (3:39:42΄ Βίντεο), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μνημείο αυτό αποτελεί έκτρωμα και προσβολή της μνήμης των πεσόντων Ηρώων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να παραληφθεί.

 

Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί, η απάντηση που δόθηκε, εκ μέρους μου, στον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης ''Επιλογή Ευθύνης'' (2:06:28΄ βίντεο), ο οποίος εντελώς ανεξήγητα και αναιτιολόγητα, με ένα απαράδεκτα προκλητικό ύφος και επιθετική διάθεση, στηριζόμενος μόνο σε ερμηνευτικές αυθαιρεσίες, τις οποίες, σημειωτέον, διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα, εξέφρασε μια εντελώς άδικη, στείρα, αδιέξοδη και κακοπροαίρετη κριτική προς το πρόσωπό μου, συνεχίζοντας έτσι την τακτική  των λεκτικών προκλήσεων, τόσο προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και προς άλλους Δημοτικούς Συμβούλους. Συμπεριφορές που δείχνουν, πέραν κάθε αμφισβήτησης, πως ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος ενεργεί θεσμικά ανώριμα, χωρίς πολιτική ενσυναίσθηση, με τρόπο που «σπιλώνει» την Δημοκρατία, αφού θεμέλιος λίθος Αυτής είναι η ευπρεπής γλώσσα και ο πολιτικός πολιτισμός.