Ο καιρός από αύριο μέχρι το Πάσχα

Η Πασχαλινή περίοδος ανοίγει ουσιαστικά από σήμερα και από τη Δευτέρα ξεκινούν οι Άγιες ημέρες του Πάσχα, με την κορύφωση την Κυριακή 8 Απριλίου 2018.

 

Το καθημερινό πρόγραμμα όλων προσαρμόζεται στην εορταστική περίοδο, με τις ετοιμασίες για τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, για την Ανάσταση του Κυρίου και η προσοχή στρέφεται και στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έως και την Κυριακή του Πάσχα. Το loutraki365 έχει την πρόγνωση της ΕΜΥ και την παρουσιάζειαπό σήμερα, ενώ σε καθημερινή βάση, πλησιάζοντας προς την Κυριακή του Πάσχα, θα επικαιροποιεί σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι προβλέψεις γίνονται λιγότερο ακριβείς όσο απομακρύνονται χρονικά, ειδικά λόγω της αστάθειας του καιρού, λόγω της Άνοιξης.

 

Σάββατο του Λαζάρου, 31/3/2018

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία θα ευνοείται και πάλι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας, κυρίως στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της χώρας. Ο άνεμος από νότιες διευθύνσεις, εντάσεων από 4 έως 6 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά έως και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατά τόπους περαιτέρω μικρή άνοδο.

Κορινθία: Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις σε αρκετές περιοχές του νομού. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, ενώ θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της η αφρικανική σκόνη…

 

Κυριακή των Βαΐων 1/4/2018

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχοπτώσεις, προβλέπονται για τα δυτικά, τα βόρεια, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, κατά τόπους έως και τα 8 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς, με ένταση έως και τα 7 μποφόρ, αλλά με τάση εξασθένησης. Μικρή πτώση της θερμοκρασία προβλέπεται στις δυτικές και βόρειες περιοχές.

 

Μ. Δευτέρα 2/4/2018

Στα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίουκαι τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα νωρίς το πρωί για πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα, που γρήγορα θα υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα νότια, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, κατά τόπους έως και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, με τάση εξασθένησης. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

 

Μ. Τρίτη 3/4/2018

Γενικά αίθριος καιρός, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, χωρίς αξιόλογα φαινόμενα. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στις ανατολικές περιοχές από βόρεια διεύθυνση, εντάσεων, κατά τόπους, έως και τα 6 μποφόρ. Με ανοδική τάση οι τιμές του υδραργύρου.

 

Μ. Τετάρτη 4/4/2018

Ελαφρές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, θα αναπτυχθούν από τα δυτικά και γρήγορα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους βροχοπτώσεις και πιθανές σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές μόνο περιοχές.

 

Μ. Πέμπτη 5/4/2018

Γενικά αίθριος καιρός αρχικά, αλλά με νεφώσεις που θα αναπτυχθούν από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με λίγες τοπικές βροχοπτώσεις.

 

Μ. Παρασκευή 6/4/2018

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες, που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα υποχωρούν.

 

Μ. Σάββατο 7/4/2018 & Κυριακή του Πάσχα 8/4/2018

Προς το παρόν προβλέπεται ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά κατά τόπους θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις ή και σποραδικές καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

 

Πλησιάζοντας χρονικά προς την Κυριακή του Πάσχα; Οι προβέψεις θα γίνονται καθημερινά περισσότερο σαφείς και έγκυρες. Το loutraki365 θα ενημερώνει συνεχώς, με νέα επικαιροποιημένα στοιχεία των προβλέψεων της ΕΜΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ