Ο Μ. Αλέξανδρος με τη σημαία των Σκοπίων - Παρά λίγο Διπλωματικό επεισόδιο! (VIDEO)

H απροσεξία και η άγνοια του βραζιλιάνου καρτουνίστα Val Andrade, παραλίγο να προκαλέσει.... διπλωματικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους Iron Maiden και το τραγούδι τους «Alexander The Great» από το άλμπουμ τους «Somewhere In Time» που κυκλοφόρησε το 1986.

 

 

Φυσικά για το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε την άμεση ευθύνη δεν φέρει το ίδιο το συγκρότημα που μάλιστα θα δούμε για ακόμα μια φορά στο stage του Rockwave Festival στις 20 Ιουλίου, αλλά ο ταλαντούχος -ομολογουμένως- animator ο οποίος στο κανάλι του στου YouTube «The Maiden Cartoons» δημιουργεί και δημοσιεύει animation videos με τραγούδια των Maiden.

 

 

Παρόλο λοιπόν που στο τραγούδι για το Μακεδόνα στρατηλάτη, η θρυλική heavy metal μπάντα δεν αφήνει καμιά υπόνοια για την ελληνική του καταγωγή, ο Βραζιλιάνος έκανε μια σημαντική -και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη εποχή – γκάφα, παρουσιάζοντας τον Μέγα Αλέξανδρο να κραδαίνει τη σημαία των Σκοπίων.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το λάθος του  Andrade προκάλεσε την αντίδραση και τα παράπονα δεκάδων ελλήνων οπαδών του συγκροτήματος και ο καρτουνίστας σε επόμενο βίντεο της σειράς «The Tales Of The Iron Maiden» έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη σε όλους και ειδικότερα στον ελληνικό λαό απολογούμενος για τη λάθος σημαία που χρησιμοποίησε και με χιουμοριστική διάθεση να χαρακτηρίσει τον εαυτό του αδαή.

 

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο.