Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ορίστηκε και επισήμως αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την πρόεδρο Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

 

 

Ο κ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζώης.

 

 

Η νέα σύσταση της Κομισιόν θα έχει συνολικά οκτώ αντιπροέδρους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα σημαντικά χαρτοφυλάκια.

 

 

Συγκεκριμένα, αντιπρόεδροι εκλέχθηκαν οι εξής: Φρανς Τίμερμανς, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Ζοζέ Μπορέιγ, Βέρα Γιούροβα, Μαργαρίτης Σχοινάς, Μάρος Σέφκοβιτς και Ντουμπράβκα Σουίτσα.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου.

 

 

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

 

 

Ο ίδιος ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ορισμό του στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, αρμόδιου για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

 

 

«Είμαι ενθουσιασμένος για το διορισμό μου ως αντιπροέδρου για την Προστασία του τρόπου ζωής μας καλύπτοντας μετανάστευση, ασφάλεια, απασχόληση και παιδεία. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω δουλειά και ανυπομονώ να συζητήσω με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους» έγραψε ο κ. Σχοινάς στο Twitter.

 

 

 

 

Με τον Μαργαρίτη Σχοινά επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Προκόπης Παυλόπουλος για να τον συγχαρεί για τον ορισμό του ως Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

cnn.gr