Ο Μπιλ Γκέιτς αποχωρεί από τη Microsoft

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

 

Λέει ότι θέλει να επικεντρωθεί στην παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Eνας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε ηλικία 65 ετών, αποχωρεί επίσης από το διοικητικό συμβούλιο της μεγάλης εταιρείας χαρτοφυλακίου του αμερικανού μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ, Berkshire Hathaway.

 

Ο Γκέιτς είχε ουσιαστικά παραιτηθεί από την καθημερινή ενεργή διοίκηση της Microsoft από το 2008.

 

Αναγγέλλοντας την αποχώρησή του στο LinkedIn, δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι «πάντα ένα σημαντικό κομμάτι του έργου της ζωής μου» και ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την ηγεσία της.

 

Ωστόσο, τόνισε: «Προσβλέπω σε αυτή την επόμενη φάση, ως μια ευκαιρία για να διατηρήσω τις φιλίες και τις συνεργασίες που μου έδωσαν τα μέγιστα, να συνεχίσω να συνεισφέρω στις δύο εταιρείες, για τις οποίες είμαι απίστευτα υπερήφανος, και να δώσω προτεραιότητα στην δέσμευσή μου για την αντιμετώπιση μερικών από τις πιο δύσκολες προκλήσεις του κόσμου».

 

Ο Γκέιτς, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, έφτιαξε την περιουσία του αναπτύσσοντας λογισμικό για προσωπικούς υπολογιστές.

 

Ως νεαρός, παράτησε το κολέγιο και μετακόμισε στην Αλμπουκέρκη του Νέο Μέξικο, όπου ίδρυσε τη Microsoft με τον παιδικό φίλο του, Πολ Αλεν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018.

 

Η μεγάλη επιτυχία τους ήρθε το 1980 όταν η Microsoft υπέγραψε συμφωνία με την IBM για την κατασκευή του λειτουργικού συστήματος που έγινε γνωστό ως MS-DOS.

 

Η Microsoft γιγαντώθηκε το 1986 και μέσα σε ένα χρόνο ο Μπιλ Γκέιτς, στα 31 του χρόνια, είχε γίνει ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου.

 

huffingtonpost.gr