Ο Σάλα ήταν αναίσθητος όταν σκοτώθηκε

Η σορός του Σάλα, εντοπίσθηκε στο «κουφάρι» του αεροσκάφους, περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα, σε βάθος 67 μέτρων, ενώ η σορός του 59χρονου πιλότου, δεν έχει βρεθεί.

 

 

Ο 67χρονος, Ντέιβιντ Χέντερσον, ο οποίος οργάνωσε την πτήση, καταδικάσθηκε στα μέσα Νοεμβρίου σε 18 μήνες φυλάκιση, για την πρόσληψη ενός πιλότου, που γνώριζε ότι δεν είχε τα προσόντα να εκτελέσει την πτήση και για την μεταφορά επιβάτη χωρίς έγκυρη άδεια.

 

 

Εκτός όμως από αυτήν την ποινική διαδικασία και όπως προβλέπει το βρετανικό δικαστικό σύστημα, διεξήχθη και μία ανακριτική διαδικασία, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του ποδοσφαιριστή.

 

 

Μετά από πέντε εβδομάδες ακρόασης, η αρμόδια επιτροπή, διαπίστωσε -όπως είχε καταλήξει και ο ιατροδικαστής- ότι ο Σάλα, σκοτώθηκε από τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος λόγω της συντριβής του αεροσκάφους, αλλά πιθανότατα, ήταν βαθιά αναίσθητος μετά από ασφυξία. Ως αιτία αυτής της ασφυξίας, θεωρούνται τα τοξικά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα από το δυσλειτουργικό σύστημα εξαέρωσης του αεροσκάφους, κατά την διάρκεια αυτής της μη εξουσιοδοτημένης εμπορικής πτήσης από την Γαλλία στην Ουαλία.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την τελική έκθεση του British Air Accident Investigation Bureau, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020, ο πιλότος είχε «πιθανώς» δηλητηριασθεί με μονοξείδιο του άνθρακα από τον κινητήρα και έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους κατά την διάρκεια ενός ελιγμού που πραγματοποιήθηκε με πολύ υψηλή ταχύτητα πριν το αεροπλάνο συντριβεί στη θάλασσα με ταχύτητα 270 μιλίων την ώρα (435χλμ/ω).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ