Οργή για τη διακοπή ρεύματος στο μετρό - «Κανένα σχέδιο εκκένωσης, όπως στο Μάτι»

Πανικός και αναστάτωση επικράτησαν στους κεντρικούς σταθμούς του μετρό χθες το μεσημέρι, εξαιτίας της τρίωρης αιφνίδιας διακοπής του ρεύματος, από βλάβη στο Κέντρο Υψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Παλλήνη.

 

 

 

Ειδικά στο μετρό, λόγω έλλειψης μέτρων και σκότους, επικράτησε κυριολεκτικά πανικός. Ενδεικτική είναι μία ανάρτηση γυναίκας στο Facebook, που περιγράφει την κατάσταση στον σταθμό της Ακρόπολης.

 

«Εντάξει, είπα να ΜΗΝ εκνευριστώ αλλά είμαι έξαλλη! Πέτυχε τον γιο μου η διακοπή ρεύματος όταν ήταν μέσα στο μετρό, στο σταθμό της Ακρόπολης. Μόλις μου περιέγραψε τι πανδαιμόνιο έγινε. Κανείς αρμόδιος δεν έβγαλε ανακοίνωση για να ειδοποιήσει τον κόσμο τι έγινε.

 

Ο κόσμος φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι δε τουρίστες είχαν κατατρομοκρατηθεί. Κανείς να τους οδηγήσει με ασφάλεια έξω. Δύο φώτα μόνο στις σκάλες. Σε όλες τις σκάλες.

 

Και σκέφτομαι τώρα εγώ με το φτωχό μου μυαλό: αν είχε γίνει κάτι σοβαρότερο, πχ πυρκαγιά, έκρηξη, τι ακριβώς θα έκαναν? Σχέδιο ασφαλούς εκκένωσης υπάρχει? Π@π@ρια ε?

 

Τόσα χρόνια λειτουργίας αυτό το μετρό κι ακόμη δεν ξέρουν τι να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης? Το μόνο για το οποίο κόπτονται είναι οι ηλίθιες μπάρες τους, αν κόβονται εισιτήρια, και αν τα γερόντια είναι όντως γερόντια και τα ταλαιπωρούν στα εκδοτήρια γιατί απλά αρνούνται να ενεργοποιήσουν το λογισμικό για μειωμένο εισιτήριο στα μηχανήματα?

 

Και απορούμε τι έκανε ο κρατικός μηχανισμός στο Μάτι και γιατί κάηκαν τόσοι άνθρωποι? Από τύχη ζούμε σε αυτή τη χώρα και είστε - οι κυβερνώντες διαχρονικά - τόσο αηδιαστικοί πια που δεν υποφέρεστε. Ειλικρινά, αν αυτό δεν είναι χυδαιότητα, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι».

 

Πηγή: iefimerida.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ