Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: «Μην ακυρώνετε τα σχέδια σας για Ελλάδα!»

Αν επισκεφθεί κανείς τον επίσημο λογαριασμό Twitter του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization) θα αντικρύσει σε περίοπτη θέση (καρφιτσωμένο tweet) μια ανάρτηση με την ελληνική σημαία να δεσπόζει και το hashtag #TravelEnjoyRespect, το οποίο προτρέπει τους τουρίστες να συνδράμουν στην Ελλάδα με την επίσκεψή τους σε αυτήν.

 

 

Ο Οργανισμός εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών καλεί τους τουρίστες να μην αποθαρρύνονται από την τραγωδία και να επισκεφθούν τη χώρα μας, η οποία τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

 

 

«Πως μπορεί ο τουρισμός να βοηθήσει την Ελλαδα; Τουρίστες, παραμείνετε πιστοί στα σχέδια σας και πηγαίνετε εκεί! Τουρισμός σημαίνει πούτιμο εισόδημα και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την Ελλάδα!» 

 

 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας (ABTA), ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τους Βρετανούς ταξιδιώτες ότι το κέντρο της Αθήνας και οι όλοι οι ελληνικοί προορισμοί στους οποίους ταξιδεύουν Βρετανοί είναι απολύτως ασφαλείς και δεν επλήγησαν από πυρκαγιές.

 

 

Αντίστοιχα, η ρωσική ATOR ανακοίνωσε ότι κανείς Ρώσος τουρίστας δεν απειλήθηκε από τις πυρκαγιές στα προάστια της Αθήνας, ενώ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία ακύρωση για τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα.

 

 

Η ένωση των ρωσικών tour operators επισημαίνει ότι ο λόγος που δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις προς την Ελλάδα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ρώσων κατευθύνονται στα νησιά, όπως η Ρόδος, η Κως, η Κρήτη και η Κέρκυρα.

 

 

Επίσης, επισημαίνουν ότι η εικόνα των κρατήσεων δεν έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές.

 

Η γερμανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων DRV, επίσης, ανακοίνωσε ότι ουδείς Γερμανός έχει μεταβάλει ή ακυρώσει τις φετινές του διακοπές στην Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών.

 

 

Επιπλέον, αναφέρει ότι η Ελλάδα παρέμεινε και τον Ιούλιο η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή των Γερμανών το 2018, με διαφορά από την τρίτη Τουρκία, καταγράφοντας διψήφια αύξηση των κρατήσεων, άνω του 13%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

 

Ανάλογη εικόνα και από τη Γαλλία, όπου αναφορές στον Τύπο τονίζουν ότι οι πυρκαγιές δεν επηρέασαν τους Γάλλους τουρίστες στην Ελλάδα.

 

 

Όπως ενημέρωσε η Βρετανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, δεν σημειώθηκε καμία ακύρωση ή μεταβολή και όλα βαίνουν βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

 

 

Nα σημειωθεί πως ανάλογο μήνυμα υποστήριξης του ελληνικού τουρισμού απηύθυνε, χθες, η Δούκισσα του Γιορκ, Sarah Ferguson, σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

 

 

Πηγή:newmoney.gr