«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για τη Novartis

Νέα επίθεση σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων, εξαπολύει η πρώην επικεφαλής στη θέση αυτή Ελένη Ράικου καταθέτοντας εκτός από την αίτηση κακοδικίας και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος τους αλλά και πειθαρχική αναφορά.

 

 

Η κ. Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.

 

 

Η υποβολή αιτήσεως «παγώνει» την έρευνα για λίγο, δεδομένου ότι η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών.

 

 

Παράλληλα, όμως εκκρεμεί και η πειθαρχική υπόθεση της Novartis.

 

 

Επίσης, ο σύζυγος της κ.Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μήνυση επιδόθηκε στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη δικονομία ενώ αντίθετα δεν τους έχει ακόμη κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου με το σύζυγό της, τους ζητούν συνολικά ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

 

 

Πηγή: cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ