Πάνος Ηλιακόπουλος: Η συνένοχη(;) «σιωπή των αμνών» και η «σημαδεμένη… εκλογική τράπουλα»

Την ώρα που σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει στηθεί το «προεκλογικό πανηγύρι», ενόψει του α΄ και β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που απασχολεί περισσότερο την ελληνική περιφέρεια από τα πέντε έξι μεγάλα αστικά κέντρα, κατά εντελώς περίεργο και πρωτοφανή τρόπο, οι κατερχόμενοι δημοτικοί συνδυασμοί για την διεκδίκηση του Δήμου Λουτρακίου  - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, δεν παράγουν πολιτική!

 

 

Οι εκλογές, ως γνωστόν είναι μία κατ’ εξοχήν πολιτική και δημοκρατική διαδικασία, η προεκλογική περίοδος είναι ένα ατελείωτο «πάρτι» που καθημερινά ανεβάζει τον… πυρετό, το βλέπουμε μέσα από το διαδίκτυο σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμα και στους δήμους της γειτονικής Κορινθίας, αλλά κατά περίεργο τρόπο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στον Δήμο μας, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις.

 

 

Μια εικόνα στην μητρόπολη του Δήμου, εν αντιθέσει με την επικράτειά του, που σου δίνει την αίσθηση από την «εκκωφαντική σιωπή», ότι τούτη η διαδικασία που αφορά ολόκληρη την Ελλάδα, δεν αγγίζει το Λουτράκι. Σαν να δείχνει η συγκεκριμένη πόλη ότι τα πάντα είναι καλώς καμωμένα, λειτουργούν ρολόι και δεν είναι ανάγκη να εμπλακεί στην συγκεκριμένη διαδικασία, μήπως και την εκτροχιάσει από την διαρκώς «αναπτυσσόμενη» τροχιά της…

 

 

Είναι απορίας άξιο, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών (πέραν των ενδεχομένως βολεμένων και εξαρτωμένων με κάθε είδους τρόπο από την εκάστοτε διοίκηση) συνομολογεί την απαξίωση και κατάντια που έχει περιέλθει τούτος ο δύσμοιρος τόπος, να μην εκδηλώνεται αντίδραση, να κυριαρχούν και να επικρατούν η αδιαφορία και η απάθεια, λες και γνωρίζουν εκ των προτέρων(;) το αποτέλεσμα της κάλπης που ψιθυρίζεται για το «δίδυμο» των μέχρι πρότινος(;..) συνεργατών Γιώργου Γκιώνη - Μαρίας Πρωτοπαππά, καθ’ ότι κάποιοι πολίτες θεωρούν ότι ενδεχομένως προωθείται από διάφορα κέντρα, γνωρίζοντας παράλληλα ότι κάθε κούρσα έχει και το «λαγό» της… Εδώ εν προκειμένω είναι όχι ένας, αλλά δύο!

 

 

Αξιοσημείωτη συμπεριφορά, ειδικότερα των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που είναι εκτός του «προγραμματισμού», γεννά ερωτήματα γιατί δεν αντιδρούν, γιατί δεν προκαλούν, γιατί δεν επιδιώκουν να αφυπνίσουν τους πολίτες, να τους δώσουν να καταλάβουν ότι παίζεται ή ίδια η επιβίωσή τους και η παραμονή στον τόπο τους γιατί διαφορετικά θα ξενιτευθούν για να εξασφαλίσουν την επιβίωση. Να τους ενεργοποιήσουν, να τους βάλουν στο προεκλογικό παιχνίδι, να τους κρούσουν τον «κώδωνα κινδύνου», για το εάν κι εφόσον έχει «στηθεί» η εκλογική… κούρσα, πώς και τί πρέπει να κάνουν για να βγάλουν άκυρο ολόκληρο αυτό τον σχεδιασμό, ο οποίος είναι σε βάρος του τόπου και της ίδιας της ζωής τους.

 

 

Από την άλλη και ο κόσμος, οι πολίτες, επιδεικνύουν μια συμπεριφορά σαν να είναι (αυτό που λέγεται και διερωτώνται πάρα πολλοί) «ψεκασμένοι»… Σίγουρα οι πολίτες έχουν τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματά τους για την καθημερινή επιβίωση, αλλά η συγκεκριμένη αδράνειά τους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το παρόν και το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους.

 

 

Ιδιαίτερη εντύπωση εισπράττεται από την στάση των νέων που απέχουν προκλητικά, αν και η νέα δημοτική αρχή τις αποφάσεις που θα πάρει κατά κύριο λόγο θα αφορά το δικό τους μέλλον κι όχι το βραχυπρόθεσμο παρόν. Η απτή διέξοδος της μεγάλης φυγής, δεν τους προβληματίζει άραγε; Ειδικότερα τους νουνεχείς που είναι σαφώς απογοητευμένοι από όλους αυτούς που διαχειρίσθηκαν τις τύχες του τόπου πάνω στο μεγάλωμά τους κι έχουν αποκομίσει τις πιο αρνητικές εμπειρίες που θα μπορούσαν να έχουν εισπράξει από το τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι, δεν τους ενεργοποιεί να μπουν με την φρεσκάδα τους στην μάχη να σώσουν τον τόπο τους;

 

 

Από την άλλη, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, είναι εντελώς περίεργο, τα κάθε είδους λεγόμενα οικονομικά συμφέροντα να αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν «ιθαγενείς» και τον τόπο… σαν προτεκτοράτο τους, που το διοικούν κατά το δικό τους δοκούν. Αντί λοιπόν να εκδηλώνεται υγιής αντίδραση, να εκφράζεται και να αποτυπώνεται όπως επιτάσσει η στοιχειώδης λογική, είναι έτοιμοι σαν «ψεκασμένοι», όπως όλα δείχνουν να υπερψηφίσουν και να ταυτισθούν με τις επιταγές… των «επικυρίαρχων»; Η συμπεριφορά αυτή γεννά τα ερωτήματα:

 

 

- Υπάρχει κι αν υπάρχει, πόσο είναι το εύρος της εξάρτησης και των συμφερόντων;

 

 

- Πόσοι και ποιοί είναι ενδεχομένως οι «διαπλεκόμενοι» και… υποταγμένοι;

 

 

- Ποιός είναι ο σκοπός αυτών που κατέρχονται υποψήφιοι μ’ έναν υπόδικο ή εν δυνάμει ελεγχόμενο από την Δικαιοσύνη;

 

 

- Δίνουν «άφεση αμαρτιών» πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί και για ποιό σκοπό; Τί επιδιώκουν να ωφεληθούν;

 

 

- Ποιά θα είναι η θέση των πολιτών, αν υπάρξει αρνητική για τα συγκεκριμένα πρόσωπα κρίση του Δικαστηρίου;

 

 

Αν δεν αντιδράσει ο καθένας ξεχωριστά και ″όλοι μαζί″, να ″ισιώσει το στραβό″, δεν θα φταίνε αυτοί που λέγεται ότι έχουν «σημαδέψει… την εκλογική τράπουλα» για το συγκεκριμένο «δίδυμο» με προβολή και… σε τρίδυμο, αν και δεν μπορούν να προσδιορίσουν το «forecast». Θα φταίει αποκλειστικά και μόνον η παρατεταμένη «σιωπή των αμνών», που περιμένουν άλλοι να διαμορφώσουν, σύμφωνα με τις βουλές των τις τύχες τους.

 

 

Δυστυχώς, η εικόνα της αδράνειας που παρουσιάζεται, ειδικότερα από αυτούς που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, αν δεν αντιστραφεί με την εκδήλωση δυναμικής και ουσιαστικής αντίδρασης, συνέπεια θα είναι στην απευκταία περίπτωση που βγει ο σχεδιασμός τους, η κατάσταση να μην είναι αναστρέψιμη για ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, καθ’ ότι σε αυτήν την τετραετία εκτιμάται ότι θα μπει όχι μόνον η ταφόπλακα, αλλά θα… σφραγισθεί και το μνήμα!

 

 

Οι καιροί ου μενετοί...

 

 

Υ.Γ.: Η «πολιτική κοινοπραξία» των δημάρχων Παύλου Παύλου - Γιώργου Γκιώνη, που τα δίνουν όλα για τον έλεγχο εκ νέου της εξουσίας, περνάει απαρατήρητη και δεν προκαλεί στους πολίτες την αντίδραση εκείνη που θα προκαλούσε σε υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους;

 

 

Ο Πάνος Ηλιακόπουλος, είναι υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, επικεφαλής του συνδυασμού ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″.