Παρασκευόπουλος: Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για το νόμο μου; – Μειώθηκε η εγκληματικότητα

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε στο νόμο του απάντησε: Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ για τις ανθρωποκτονίες;

 

Η δήλωσή του:

 

«Αυτός ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εκείνη την περίοδο στη χώρα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ για τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες».

 

«Πρώτα από όλα, ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στο νόμο Παρασκευόπουλου, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς το νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση, αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ