Πάρτι ασυδοσίας με τις κινητές τηλεφωνίες σε Κινέτα και Αγίους Θεοδώρους

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα από την αποφράδα εκείνη ημέρα της Κυριακής 25ης Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2019, που πλημμύρισαν Κινέτα και Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας...

 

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

 

Από τις πολλές ζημιές που υπέστησαν οι δυο περιοχές, στους Αγίους Θεοδώρους διακόπηκαν και τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ σε όλους τους οικισμούς πάνω από την Εθνική Οδό.

 

Εκεί μένει η πλειοψηφία των κατοίκων της περιφερειακής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων του δήμου Λουτρακίου.

 

Τις πρώτες μέρες οι κάτοικοι προσπαθούσαν επί ματαίω να επικοινωνήσουν με τους παρόχους τους. Όλοι τους ήταν μονίμως απασχολημένοι.

 

Οι αντιπρόσωποι των εταιρειών στο χωριό, είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δήλωναν άγνοια για το τι μέλλει γενέσθαι με την επικοινωνία των κατοίκων.

 

Πέρασαν οι πρώτες μέρες και μεταξύ τους οι κάτοικοι αντάλλασσαν πλροφορίες για το τι συνέβαινε. Ο ΟΤΕ, είπανε, πως έψαχνε να βρει τις υπογειοποιημένες γραμμές που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες, αλλά δεν τις έβρισκε γιατί δεν είχανε τα σχέδια.

 

Κάπου χάθηκαν και δεν τα βρίσκανε. Αν είναι δυνατόν!!!

 

Ψάξιμο στο ψάξιμο, φάγανε καμιά βδομάδα. Εν τω μεταξύ η Vodafone τροφοδότησε τους πελάτες της με δωρεάν μονάδες στο σταθερό τηλέφωνο, έως ότου επιδιορθωθεί η βλάβη.

 

Η Cosmote είχε άλλο τροπάριο. Έκανε εκτροπή των σταθερών στα κινητά με υπερχρέωση της κάθε σταθερής κλήσης ως κινητό τηλεφώνημα. Όσο για δωρεάν χρόνο, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ούτε λόγος να γίνεται.

 

Σαν να έφταιγαν οι κάτοικοι για το κακό που τους βρήκε και η εταιρεία βρήκε την ευκαιρία να οικονομήσει ακόμη περισσότερα εις βάρος τους, με τις εκτροπές των σταθερών στα κινητά.

 

Ο καιρός πέρναγε και οι κάτοικοι επίμονα προσπαθούσαν να μάθουν πότε προβλέπονταν να αποκατασταθεί η βλάβη. Η απάντηση που πήραν ύστερα από μεγάλο κόπο και προσπάθεια, ήταν στις 11 Δεκεμβρίου. Δηλαδή δεκαέξι ημέρες μετά.

 

Ούτε τον κρυμμένο θησαυρό να έπαιζαν δεν θα έκαναν τόσο καιρό για να βρουν που κρυβόντουσαν τα υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ της περιοχής.

 

Ήρθε κι αυτή η μέρα! Η αποκατάσταση όμως δεν ήρθε! Ήταν μια ακόμη ασυνέπεια των Ελληνικών ολιγοπωλείων της χώρας που γράφουν τους πάντες (κανόνες και κόσμο) στα παλιά τους τα παπούτσια.

 

Το μόνο που ήξεραν να κάνουν όταν κλήθηκαν από τον πρωθυπουργό για να μειώσουν τις τιμές στα Data, ήταν να πουν πως μειώνονται, παραμένοντας σταθερές. Κι αυτό, γιατί δεν μείωσαν τις τιμές, αλλά αύξησαν τον όγκο κι έτσι μειώνεται η τιμή μονάδας.

 

Και ποιος σας είπε, ότι η μάνα μου στο χωριό θέλει περισσότερα Data; Εκείνη θέλει αυτά που είχε σε καλύτερη τιμή και τις κουτοπονηριές του βλάχου να τις αφήσουν στην άκρη, για τα χαϊβάνια που κάνουν πως τις πιστεύουν.

 

Εν τω μεταξύ ας μας απαντήσουν, αν θα αφαιρέσουν από τους λογαριασμούς που θα εκδώσουν, όλες αυτές τις ημέρες που δεν παρέχουν καμία υπηρεσία στους συγκεκριμένους καταναλωτές ή θα τους κλέψουν εν ψυχρώ χρεώνοντας τους με υπηρεσίες που δεν ήταν σε θέση να τους προσφέρουν;

 

boxnews.gr