Πλήρως απαλλακτική για τον Νίκο Παππά η πρόταση της εισαγγελέως

Την πλήρη απαλλαγή του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κατά τη σημερινή (10/2) της αγόρευση.

 

Ειδικότερα υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα δεν έκανε κάποια μεροληπτική παρέμβαση υπέρ του επιχειρηματία Καλογρίτσα.

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κα. Σμυρλή κατά τη διάρκειας της αγόρευσής της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Παππάς θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού, να ευνοήσει κάποιον υποψήφιο με καλύτερους όρους για την καταβολή του ποσού ή με την παράταση στην καταβολή του τιμήματος.

 

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, δεν έγινε καμία παρέμβαση που θα δημιουργούσε μεροληψία υπέρ κάποιου υποψηφίου ή συγκεκριμένα της εταιρείας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

 

Καμία τέτοια ενέργεια δεν σημειώθηκε εκ μέρους του Νίκου Παππά, καμία Υπουργική Απόφαση δεν υπήρξε, παρ’ ότι ο πρώην Υπουργός είχε τη δυνατότητα είπε η εισαγγελέας στην πρότασή της σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

 

Η εισαγγελέας σημείωσε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Με κανέναν τρόπο δεν ευνοήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας του Ιωάννα Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας σημείωσε ότι η εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε την ίδια και ισότιμη αντιμετώπιση με όλους τους άλλους υποψήφιους.

 

Παππάς: «Πολιτική η δίωξη»

 

Νωρίτερα, με δήλωσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε η δίωξή του ήταν πολιτική και βασίστηκε σε ψευδείς ισχυρισμούς, που καταρρίφθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία από τις καταθέσεις των μαρτύρων, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είχε κάνει το καθήκον του.

 

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Παππάς αναφέρει:

 

«Η θέση μου για την παρούσα υπόθεση είναι από την αρχή της ξεκάθαρη. Είναι μία υπόθεση πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά.

 

Άμα τη γενέσει της κατέστη πασίδηλο ότι η παρούσα υπόθεση ήταν και είναι μία προσπάθεια των πολιτικών μου αντιπάλων να πλήξουν εμένα προσωπικά καθώς και το Κόμμα, στο οποίο ανήκω. Η θέση μου αυτή έχει εμφατικά επιβεβαιωθεί.

 

Κατηγορήθηκα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους μέχρι και για δωροληψία σε ένα διαγωνισμό που φρόντισα να φέρει στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ελάμβαναν οποιοδήποτε ποσό για ένα δημόσιο αγαθό. Και για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική Ιστορία οι πολιτικοί διώκτες μου αναγκάστηκαν να αποσύρουν την εν λόγω ατιμωτική κατηγορία, που οι ίδιοι κατασκεύασαν».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ