Πλούτωνας στον Υδροχόο έως το 2044: Η μετάβαση σε μία νέα εποχή!

Αν θα μπορούσαμε να κάνουμε μία μελλοντική προβολή του Ιανουαρίου του 2044 και να βλέπαμε σαν ταινία πώς θα ήταν η ζωή μας μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα μας σόκαρε και θετικά, αλλά και αρνητικά όλη αυτή η μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή του τρόπου ζωής που δεν θα μας θύμιζε σε τίποτα το σήμερα…

 

Της Αθηνάς Βαγενά | Αστρολόγου

 

Σίγουρα αυτή η “ταινία” θα μπορούσε να είναι ταινία Sci-Fi σαν αυτές που βλέπουμε στο Netflix και μένουμε κολλημένοι στην οθόνη, εντυπωσιασμένοι από το σενάριο και την επιστημονική φαντασία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ….  Πόσες φορές όμως είναι που έχεις σκεφτεί, ότι πίσω από αυτά τα σενάρια “Επιστημονικής Φαντασίας” των ταινιών, κρύβονται και κάποιες αλήθειες και μερικά από αυτά, είναι που θα δούμε να εκτυλίσσονται και στην πραγματική ζωή κάποια χρόνια αργότερα, με εμάς πρωταγωνιστές

 

Πλούτωνας στον Υδροχόο λοιπόν, δοκιμαστικά δίνοντας μία πρώτη γεύση του από τις 23 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου 2023, στην συνέχεια θα περάσει και πάλι στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου 2024 έως 2 Σεπτεμβρίου 2024 , θα επιστρέψει για λίγο και πάλι στον Αιγόκερω και μετά από 2 μήνες δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου 2024, αναμένεται να εγκατασταθεί μόνιμα στον Υδροχόο έως και τις 9 Μαρτίου 2043 , με μία σύντομη επιστροφή και ολοκλήρωση της πορείας του σε αυτό το ζώδιο από 1 Σεπτεμβρίου 2023 έως 19 Ιανουαρίου 2044. Μπαίνουμε λοιπόν σε ένα σημαντικό οδοιπορικό “μετάβασης” και ουσιαστικής μεταμόρφωσης της Συλλογικής Συνειδητότητας, όπου σταδιακά τίποτα δεν θα μοιάζει με το χτες! Περνάμε λοιπόν σταδιακά σε μία νέα, πρωτοπόρα και επαναστατική  εποχή πνευματικής γνώσης και αφύπνισης,  όπου εγώ όμως θα μπορούσα και να σας την περιγράψω ως high tech εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία θα αλλάξει στο διάβα της, κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης.  

 

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που δύσκολα μπορεί να ερμηνευθεί και να αποσαφηνιστεί, με απλά λόγια θα μπορούσα να τον περιγράψω ως έναν εσωτερικό - βιωματικό πλανήτη, που συμβολίζει τον κύκλο της ζωής,  την ζωή και τον θάνατο, την αρχή και το τέλος, την φθορά και την κάθαρση, την καταστροφή και την αναγέννηση, την μοιραία αλλαγή, την εξουσία και την άσκηση αυτής. Η πορεία του Πλούτωνα, επηρεάζει γενεές καθώς και το συλλογικό ασυνείδητο.  Η επιρροή του σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσε να γίνει κατανοητή, τις στιγμές που κάθε άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τις μοιραίες και μη αναστρέψιμες στιγμές της ζωής, αλλά και με τα μυστήρια, απόκρυφα, ανεξήγητα της ζωής.  Ο Πλούτωνας στο πέρασμά του μεταλλάσσειμετουσιώνει ή ακόμα και καταλύει.  Ο Πλούτωνας όμως είναι ο πλανήτης που συνδέεται άμεσα με τον πυρήνα του DNA δηλαδή του κυττάρου μας, για αυτό άλλωστε σχετίζεται και με τις ανθρώπινες επιστήμες που συνδέονται με την Βιολογία, το κύτταρο και τις αλλοιώσεις του, την ανθρώπινη ψυχή /το ασυνείδητο.

 

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο του μέλλοντος,  της πρωτοπορίας, της καινοτομίας , της έρευνας , της τεχνολογίας, της επιστήμης, της συλλογικότητας, της φιλίαςτων κοινωνικών ομάδων, της ελευθερίας, αλλά και της επανάστασης. Είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την ανάγκη της αναδόμησης και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Λειτουργεί καινοτόμα, αντισυμβατικά, αρκετές στιγμές εκκεντρικά ή και ανορθόδοξα, αρνείται να ακολουθήσει το πλήθος, ακολουθεί το όραμά του χαράσσοντας την δική του διαφορετική πορεία, πηγαίνοντας πολλές φορές ενάντια στο κατεστημένο. Η αποστολή του είναι να δημιουργήσει μία νέα κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις στην οποία θα κυριαρχεί το “εμείς” έναντι του “εγώ”.

 

Πλούτωνας στον Υδροχόο λοιπόν … και η πρώτη ερώτηση που γεννιέται είναι το τί θα φέρει στην ζωή μας, τι θα αλλάξει στην κοινωνία μας, αλλά και στον τρόπο που ζούμε, ποια θα είναι η επιρροή του σε συλλογικό και κατά επέκταση και προσωπικό επίπεδο. Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης που καταλύει αλλά και μεταμορφώνει, από το συλλογικό ζώδιο του Υδροχόου που κυβερνήτη του έχει τον Ουρανό, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει μεγάλες, κραυγαλέες, επαναστατικές αλλαγές στην κοινωνία μας. Κάθε πλανητική θέση έχει πάντα την θετική και την αρνητική της πλευρά, επομένως ερμηνεύοντας το τί θα σημάνει ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Υδροχόου μπορεί να ακούσετε ή να διαβάσετε είτε υπεραισιόδοξα σενάρια, είτε ακραία αρνητικά, η αλήθεια κρύβεται κάπου στην μέση και μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, σαφώς θα υπάρξουν οι εξελίξεις εκείνες που θα φέρουν πραγματική ανάσα και πνοή νεοτερισμού, θα υπάρξουν όμως και οι εξελίξεις εκείνες, που θα μας φέρουν στο σημείο να προσαρμοστούμε δύσκολα σε έναν νέο τεχνολογικό τρόπο ζωής, καθιστώντας “ιστορική” αυτή την εποχή, για το μέλλον και την εξέλιξη της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο. 

 

Κοινωνικές και Πολιτικές Εξελίξεις

 

  • Με τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Υδροχόου, ο λαός αποκτά δύναμη, αμφισβητεί, αντιστέκεται, αντιδρά, επαναστατείενάντια σε κάθε εξουσία που θέλει να του επιβάλει τον περιορισμό της ελευθερίας, ή την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Θα δημιουργούνται εξεγέρσεις κοινωνικών ομάδων, η διαδικασία αυτή θα είναι σταδιακή και θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συλλογική πνευματική αφύπνιση που θα επέλθει μέσα στο πέρασμα των ετών.
  • Θα αναδυθούν νέοι τρόποι  οργάνωσης και  άσκησης της κρατικής εξουσίαςνέα πολιτικά καθεστώτα  καθώς και νέοι ηγέτες. Νέα πολιτικά σχήματα με φρέσκα ιδεώδη και με νεωτεριστικό πνεύμα θα γεννηθούν ετούτη την εποχή.
  • Θα κυριαρχήσουν νέα οικονομικά συστήματα
  • Οι Online / Ηλεκτρονικές Πωλήσεις θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο ενώ θα εκλείψουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις / καταστήματα και θα κυριαρχήσουν οι αλυσίδες πολυεθνικών Εταιρειών ή τα λεγόμενα Mall (Πολυκαταστήματα)
  • Θα υπάρξουν αρκετά επαγγέλματα ή και επαγγελματικοί κλάδοι που θα οδηγηθούν σε τέλμα, πολλές εργατικές θέσεις θα αντικατασταθούν, από μηχανές – ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.  Θα αναδυθούν ωστόσο και νέα επαγγέλματα τα οποία θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον Τεχνολογικό και Ερευνητικό Κλάδο.
  • Θα υπάρξουν αναθεωρήσεις νόμων, ιδιαίτερα σε νόμους που σχετίζονται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , το Εργατικό Δίκαιο, το Περιβάλλοντην Προστασία των ζώων..
  • Θα ενδυναμωθεί η ανάγκη του ανθρώπου για την ένταξή του σε ομάδες, συλλόγους, οργανώσεις με ομοϊδεάτες, θα παρατηρήσουμε λοιπόν την δημιουργία νέων συντεχνιών.
  • Θα ξεφύγουμε οριστικά από δυσλειτουργικά πιστεύω, ταμπού ή και προκαταλήψεις που πηγαίνουν πίσω την κοινωνία μας
  • Θα  υπάρξει κοινωνική αποδοχή και ουσιαστική ισότητα σε κάθε μορφή διαφορετικότητας, με τον όρο «διαφορετικότητα» εννοούμε την φυλετική, εθνική, θρησκευτική , την κοινωνική ή όποια άλλη. Είναι γεγονός ότι σταδιακά θα κυριαρχήσει και θα επικρατήσει η μοναδικότητα!   Οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θα προστατεύονται με κάθε τρόπο, ενώ θα ξεφύγουμε από τις «ταμπέλες» που στιγματίζουν, θίγουν ή απομονώνουν ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη να έχουν ίση αντιμετώπιση, ίσα δικαιώματα, παντού και σε όλα!
  • Η κοινωνία μας θα ξεφύγει από την λεγόμενη Πατριαρχία και θα δούμε το γυναικείο φύλο να έχει ισάξια αντιμετώπιση, αλλά και ισάξιες ευκαιρίες στην κοινωνία και στην ζωή, βλέποντας σταδιακά και αρκετές γυναίκες να βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις.
  • Ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο είναι κάπως … “unisex” με λίγα λόγια μέσα στα επόμενα 20 χρόνια παρατηρούμε ότι παύουν να υπάρχουν οι διαφοροποιήσεις των φύλων. Θα πάψουν όμως να υπάρχουν και τα σεξουαλικά ταμπού, οι τεμπέλες των σεξουαλικών παρεκκλίσεων, ή ακόμα και τα σεξιστικά πρότυπα! Το “Unisex” θα κυριαρχήσει και ως τάση μόδας
  • Καθώς σταδιακά η κοινωνία θα αλλάζει τρόπο σκέψης και συνείδησης, θα δούμε σταδιακά να αλλάζουν πολλά στην μορφή και στην σύσταση της οικογένειας, στην μορφή και στην σύσταση των σχέσεων. Ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας δεν θα είναι ο αυτοσκοπός και ο μοναδικός προορισμός του ανθρώπου. Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα αυξηθούν, ενώ τα διαζύγια θα συνεχίσουν να έχουν αυξητική τάση.

 

Επιστήμη & Τεχνολογία

Αν μου ζητούσατε να περιγράψω τον Πλούτωνα στον Υδροχόο με μία φράση αυτή θα ήταν «Τεχνολογική Επανάσταση»! Πολλοί θα σκεφτείτε «Μα πόσο παραπάνω να μπει η τεχνολογία στην ζωή μας, αφού όλα γίνονται ηλεκτρονικά», η απάντηση μου σε αυτή την απορία είναι: ότι δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους μέχρι που μπορεί να φτάσει η Τεχνολογική Πρόοδος μέσα στην επόμενη 20ετία, το μόνο σίγουρο είναι, πως σε 20 χρόνια από σήμερα, η ζωή μας δεν θα θυμίζει σε τίποτα, την ζωή του σήμερα από κάθε άποψη! Οι εφευρέσεις και οι ανακαλύψεις της  εποχή της «Τεχνολογικής Επανάστασης» θα αφήσουν την δική τους Ιστορία και θα αλλάξουν ολοσχερώς τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής, τον τρόπο εργασίας, τον τρόπο ψυχαγωγίας. Ας πάρουμε μία γεύση

  • Σημαντικές έρευνες, ανακαλύψεις, αλλά και Τεχνολογίες θα δώσουν «Τέλος» σε ανίατες ασθένειες που ταλαιπωρούν το ανθρώπινο είδος. Πιο ειδικά, με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα γίνουν πρόοδοι και ανακαλύψεις για τον  τρόπο  ίασης αλλά και ουσιαστικής πρόληψης από τον καρκίνο. Όμως πολλές ασθένειες είναι ανίατες και ταλαιπωρούν ανθρώπους και το μόνο βέβαιο είναι ότι η Επιστήμη και η Τεχνολογία θα κάνουν πραγματικά τα «θαύματά» τους και θα φέρουν δάκρυα χαράς σε όλο το πλανήτη.
  • Ολοένα και περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις θα γίνονται με πιο ανώδυνο τρόπο και χωρίς κινδύνους, με την Ρομποτική Χειρουργική
  • Η Νανοτεχνολογία και οι Νανοεπιστήμες θα έχουν μεγάλη ανάπτυξη και πλήρη εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στην υγεία / ιατρική, στην βιολογία, στο περιβάλλον και στην ενέργεια , στην αεροναυπηγική.
  • Με τον συνδυασμό Νανοτεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και συμβατών υπολογιστών, θα γίνεται και η διασύνδεση του Ανθρώπινου Εγκεφάλου με υπολογιστές για  άμεση συλλογή πληροφοριών… Πολλά από όσα θα γίνουν θα μας θυμίσουν την ταινία Matrix.
  • Στον Επιστημονικό – Ιατρικό Κλάδο θα γίνουν πολλαπλές έρευνες και ανακαλύψεις, αλλά και πειράματα που αυτή την στιγμή δεν τις χωρά ανθρώπινος νους.
  • Θα υπάρξουν εφευρέσειςανακαλύψεις και νέες τεχνολογίες που θα μπορούν να κάνουν διάγνωση αλλά και θεραπεία σε νευρολογικές ή και σε ψυχιατρικές παθήσεις. Η διάγνωση θα μπορεί να γίνεται μέσω σάρωσης του εγκεφάλου ή των ματιών.
  • Θα αυξηθεί σημαντικά το προσδόκιμο ζωής
  • Τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα γίνουν σταδιακά must , μειώνοντας σημαντικά τους ρύπους κυκλοφοριακής συμφόρησης , προσφέροντας ωστόσο και μεγαλύτερη ασφάλεια! Ήδη και εν έτη 2023, παρατηρούμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη, ήδη εφαρμόζεται σε μέρος των λειτουργιών των σύγχρονων οχημάτων και όλο αυτό έχει να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στην πορεία.
  • Σύγχρονες συσκευές και gadgets θα μειώσουν σημαντικά τη κατανάλωση ενέργειας αλλά και χρόνου σε κάθε δραστηριότητά της καθημερινότητάς μας. Φαντάσου απλά ότι μπορεί να μην χρειάζεται κάθε μέρα να αναζητάς «τι πρέπει να μαγειρέψεις», γιατί πολύ απλά στο ψυγείο σου θα σου βγαίνει η συνταγή της ημέρας, η οποία θα προκύπτει από τα υλικά που έχεις στο ψυγεία σου, γνωρίζοντας τι έχεις καταναλώσει τις προηγούμενες ημέρες, ή τι είναι απαραίτητο για την υγεία σου να καταναλώσεις σήμερα κλπ
  • Θα εκμηδενιστούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις και τα μακρινά ταξίδια, οι μακρινοί προορισμοί, θα μπορούν να γίνουν πολύ πιο άμεσα και γρήγορα.
  • Πολλές εργατικές θέσεις θα αντικατασταθούν ακόμα από ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης, τα οποία θα θέλουν ωστόσο και κάποιον χειριστή, καθοδηγητή, για να μπορούν τα project να ολοκληρώνονται επιτυχώς…Ωστόσο πρέπει να σταθούμε στο γεγονός, ότι πολλές εργατοώρες θα «κοπούν» επειδή η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, θα δώσει έναν εύκολο – γρήγορο – άμεσο τρόπο εργασίας που θα αντικαταστήσει τα ανθρώπινα χέρια.
  • Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και για τα πιο εξελιγμένα διαστημικά ταξίδια, αλλά και για την βεβαίωση ύπαρξης ζωής και σε άλλους πλανήτες.

 

Οι επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις θα είναι αμέτρητες και εντελώς συνοπτικά έδωσα μία πρώτη γεύση, μία πρώτη εικόνα των όσων θα ακολουθήσουν, όμως τα παραδείγματα θα μπορούσαν να ήταν αμέτρητα για τα μεγάλα άλματα που έρχονται στους τομείς αυτούς…  Τα άλματα αυτά σίγουρα θα επηρεάσουν, θα ελέγξουν και θα αλλάξουν πολλούς τομείς της ζωής μας, των συνήθειών μας, της εκπαίδευσής μας, του τρόπου που δουλεύουμε…  Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ότι είναι πολύ μακρινά για να τα συζητάμε τώρα, στην παρούσα φάση, όμως σπονδυλωτά, θα δείτε ότι η εξέλιξή τους θα είναι αστραπιαία και  θα έρθει με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο….

 

Σίγουρα όλα όσα περιέγραψα στο κείμενο, φανερώνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο μετάβασης προς μία νέα εποχή, μία νέα εποχή που θα έχει τις σωτηρίες της από δεινά που μπορεί να δοκίμασαν και να ταλαιπώρησαν  την ανθρωπότητα και πολλές  γενεές,   θα έχει όμως και μεγάλες προκλήσεις αλλά και μεγάλες επαναστάσεις …

 

Το πιο σημαντικό είναι σε αυτή την Σύγχρονη Εποχή, να καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε την Ανθρωπιά μας, αλλά και να μην χάσουμε την επαφή μας με τον εσώτερο εαυτό μας, με την ψυχή και με το συναίσθημά μας…