Ποια ονόματα «παίζουν» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ποια ονόματα «παίζουν» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

 

Η Ν.Δ. φαίνεται να οριστικοποίησε το διαζύγιό της με τον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. 

Έτσι για την Περιφέρεια, για υποψήφιο Περιφερειάρχη φαίνεται να έχουν καταλήξει σε 3 υποψηφιότητες από τις οποίες θα επιλεγεί μία σε λίγες εβδομάδες, αλλά θα ανακοινωθούν επίσημα αρχές του φθινοπώρου, αν ο Τσίπρας δεν οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές τέλη Οκτώβρη του 2018. Οι υποψηφιότητες αυτές φαίνεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες o νυν Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και η πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου.

Από την πλευρά της κεντροαριστεράς, έχει κλειδώσει ήδη η υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα υποδομών Γιώργου Δέδε, ο οποίος είχε κατέβει και στις εκλογές του 2014, όπου οριακά έμεινε έξω από τον δεύτερο γύρο παίρνοντας στον πρώτο γύρο ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 16%, οριακά χαμηλότερο από του Οδυσσέα Βουδούρη. Από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, σίγουρα θα κατέβει με την ‘Λαϊκή συσπείρωση’ ο Νίκος Γόντικας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αλλάξει επιλογή το ψηφοδέλτιο της Χ.Α με επικεφαλή τον γιατρό, κ. Δολτσινιάδη.

Ο εκλογικός νόμος, που μέσα στον Ιούνιο έρχεται στην Βουλή, έχει κατά πάσα πιθανότητα πλαφόν 3-3,5% ελάχιστο ποσοστό για να εκλέξει κάποια παράταξη, ενώ θα είναι τελείως αναλογική με βάση τα ποσοστά των συνδυασμών η εκλογή των Περιφερειακών Συμβούλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ αυτό που είναι πρωτάκουστο φαίνεται να είναι το να επιλέγει ο Περιφερειάρχης σε κάθε Περιφερειακή ενότητα, από τους Περιφερειακούς του Συμβούλους, τους Αντιπεριφερειάρχες. Ακόμη η επιλογή αυτή μπορεί να γίνει από την αντιπολίτευση από οποιονδήποτε Περιφερειακό Σύμβουλο οποιουδήποτε συνδυασμού, με επιλογή πάντα από τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη.

 

πηγή-peloponnisosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ