Ποιο παγωτό πήρε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ντιζάιν του Λονδίνου

Το παγωτό, με γεύση τριαντάφυλλο και chai, που σχεδίασε η με έδρα τη Νέα Υόρκη Σάλι Ρέινολντς κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το στούντιο ντιζάιν φαγώσιμων Bompas & Parr, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ντιζάιν του Λονδίνου.

 

 

Στον διαγωνισμό, ζητήθηκε από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να προσέλθουν με ιδέες για τρισδιάστατο παγωτό, βασισμένο σε αυτά που κατανάλωνε η βασιλική οικογένεια τον 18ο αιώνα.

 

 

Ο νικητής φέρει το όνομα «Φόρος τιμής στο στήθος» (Hommage to the Breast), καθώς έχει το σχήμα γυναικείου στήθους. Έχει γεύση Rose Masala Chai, και αποτελείται από παγωτό βανίλια και μπαχαρικό για chai (το chai είναι ρόφημα που συνηθίζεται στην Ινδία, βράζουν φύλλα τσαγιού με γάλα και κάποια μπαχαρικά). «Παίζει με την ιδέα του κύρους των γυναικών, την εποχή της βασιλείας» δήλωσε ο Σάλι Ρέινολντς.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για British Museum of Food Scoop

 

 

Τη δεύτερη θέση στην προτίμηση της 11μελούς επιτροπής κατέλαβε το «Παιχνίδια στόματος» (Mouth Toys), δημιουργία της Εστέλα Γκλες: ένας ντοντουρμάς (το τουρκικό παγωτό με τη μαστιχωτή υφή) με γεύση κεράσι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για British Museum of Food Scoop

 

 

Τρίτο ήλθε το παγωτό «Bubble-icious», επινόηση του με έδρα το Μιλάνο σχεδιαστή Μικέλε Μενεσκάρντι. Πρόθεσή του είναι να αντιγράψει μια πλάκα σαπούνι, έχει γεύση ανανά και βασιλικό, και πηγή έμπνευσης είναι οι φρουτοσαλάτες και η αρχαία αραβική παράδοση στα γλυκά.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για British Museum of Food Scoop

 

 

Και τους τρεις νικητές μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να τους γευθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση «Scoop» που φιλοξενείται έως τις 30 του μηνός στο British Museum of Food.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ