Πως παρουσιάζουν οι Τούρκοι το συμβάν στη Ρω…

Με τον τρόπο που θέλουν, διαστέλλοντας τις πραγματικές αποστάσεις και παραποιώντας, όπως πάντα τα γεγονότα, αντιμετώπισαν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η τουρκική κυβέρνηση, τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη νήσο Ρω, εκμεταλλευόμενοι την προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι.

 

Η πρώτη ανάρτηση στα τουρκικά ΜΜΕ, για το χθεσινό συμβάν στη Ρω, αναφέρει ότι ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής  το οποίο πετούσε ανάμεσα στο Κας και τη Μεγίστη δέχθηκε πυρά από Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονταν στην Ρώ.

 

Επιπλέον αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι το ελληνικό ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει το γεγονός, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης.

 

Η Άγκυρα προσπαθεί να “χτίσει θέση” για την πρόκληση λέγοντας ότι το ελικόπτερο πετούσε μεταξύ ΚΑΣ και Μεγίστης! Δηλαδή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μπορεί να πετούσε και εντός τουρκικού εναέριου χώρου και να δέχθηκε πυρά από την Ρω. Η απόσταση όπως φαίνεται στο χάρτη  είναι πολύ μεγάλη! Είναι βέβαιο ότι τα πυρά των τυφεκίων δεν μπορεί να… πέρασαν πάνω από το Καστελόριζο.

 

Οι Τούρκοι αξιοποίησαν και την διαρροή του Μαξίμου. Σύμφωνα με τη ΧΟΥΡΙΕΤ “το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού διαψεύδει το συμβάν με το ελικόπτερο. Συνδυάστε το με το προηγούμενο και να δείτε ότι σε λίγο θα μας κατηγορήσουν και για… χρήση άσκοπων πυρών!

 

Σύμφωνα με το χάρτη η απόσταση που επικαλούνται οι Τούρκοι είναι 9,1 χιλιόμετρα.

 

Πηγή: loutraki365/Militaire

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ