Πώς θα διώξετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να γρατζουνιστούν τα υπέροχα ακριβά γυαλιά σας. Μία λάθος κίνηση ή το να σας πέσουν κάτω είναι αρκετά για να γδαρθούν οι φακοί.

 

Η λύση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι να αγοράσετε καινούργιους φακούς, αλλά να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές γρατζουνιές που σας χαλάνε την οπτική σας. 

 

Εάν δεν έχετε την διάθεση να δώσετε χρήματα για να αντικαταστήσετε τους φακούς των γυαλιών σας, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να τoυς φτιάξετε. 

 

Εμείς σας προτείνουμε κάποιες λύσεις για να επαναφέρετε τα γυαλιά σας στην αρχική τους κατάσταση και να «απαλύνετε» σημαντικά τις γρατζουνιές.

 

Μια λύση είναι η οδοντόκρεμα. Τρίψτε απαλά με ένα πανάκι λίγη οδοντόκρεμα πάνω στον φακό, στο σημείο που υπάρχει η γρατζουνια. Κάντε το με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν έχει φύγει η γρατζουνιά. 

 

Ενας δεύτερος τρόπος είναι η μαγειρική σόδα. Φτιάξτε ένα μείγμα με λίγο νερό και 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρικής σόδας. Ανακατέψτε το μείγμα και βουτήξτε ένα βαμβάκι σε αυτό. Τρίψτε τη γρατζουνιά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό τα γυαλιά σας. Μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβετε μέχρι να δείτε το σημάδι να υποχωρεί.

 

Μια τρίτη λύση είναι να βάλετε λίγη βαζελίνη στη γρατζουνιά και με ένα πανί να το τρίψετε απαλά. Μετά βρέξτε το πανί με λίγο νερό και αφαιρέστε τη βαζελίνη από τον φακό σας.

 

Τέλος αγοράστε ένα κερί αυτοκινήτου και τοποθετήστε λίγη ποσότητα στον φακό. Τρίψτε το με ένα απαλό και καθαρό πανί και θα δείτε πως η γρατζουνιά θα υποχωρήσει αρκετά.