«Προφητικές» υπερωρίες 50.000 ευρώ εγκρίνει για τον εαυτό του το Μαξίμου

Οι γραμματείες του Πρωθυπουργού και τεσσάρων υπουργών προέβλεψαν από τον Φεβρουάριο ότι θα δουλέψουν υπερωριακά τον Μάρτιο και έτσι ενέκριναν εκ των προτέρων τις σχετικές δαπάνες.

 

 

To «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει τελικά στην Ιστορία. Μετά τις προσλήψεις, τους διορισμούς συγγενών (τελευταίο κρούσμα η… διπλοθεσίτισσα νύφη του Πρωθυπουργού), τις επιδοτήσεις ενοικίων ευκατάστατων υπουργών και τις φωτογραφικές τροπολογίες-εξπρές, ήρθαν και οι εγκρίσεις δαπανών για υπερωρίες που δεν έχουν γίνει ακόμη.

 

Ετσι, εγκρίνονται «προφητικές» υπερωρίες. Με το Μαξίμου να «προβλέπει» ότι κυβερνητικοί υπάλληλοι της γραμματείας του Πρωθυπουργού και τεσσάρων υπουργών θα εργαστούν υπερωριακά τον Μάρτιο.

 

Κοινή πρακτική; Γιατί; Κανείς δεν λέει ότι όσοι εργάζονται υπερωριακά δεν πρέπει να πληρώνονται για αυτήν τους την απασχόληση, τουναντίον. Αλλά προκαλεί απορίες η προκαταβολική έγκριση τον περασμένο Φεβρουάριο δαπάνης ύψους 50.000 για υπερωρίες της γραμματείας του Πρωθυπουργού και τεσσάρων υπουργών που προεξοφλήθηκε ότι θα γίνουν τον… Μάρτιο.

 

yperories

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια»:

 

– για τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού δεσμεύθηκαν 8.000 ευρώ για αμοιβή κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες και άλλα 9.000 ευρώ για υπερωρίες

 

– για το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη τα αντίστοιχα ποσά είναι 4.000 ευρώ και για υπερωρίες 3.500 ευρώ

 

– για το πολιτικό γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου 3.800 ευρώ και 3.500 ευρώ, αντίστοιχα

 

– για το γραφείο υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη έχουν ήδη προβλεφθεί 3.300 ευρώ και 3.000 ευρώ, για τους ίδιους λόγους

 

– για το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, δεσμεύτηκαν 3.500 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες και για υπερωρίες 2.700 ευρώ.

 

– τέλος, για το γραφείο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου εγκρίθηκαν 2.600 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες και 2.500 ευρώ για υπερωρίες.

 

Protagon.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ