Προσοχή! Έτσι αποκαλύπτονται οι κωδικοί στο κινητό λόγω μικροφώνου

Ο τρόπος που πληκτρολογείτε τους αριθμούς ή τα γράμματα στα smartphones μπορεί να αποκρυπτογραφηθούν από χάκερς.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε κατά την χρησιμοποίηση των κινητών σας τηλεφώνων, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος χάκερς να καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν τους κωδικούς σας, όπως έδειξε επίσημη έρευνα επιστημόνων.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας και το Πανεπιστήμιο Linköping στην Σουηδία, όταν οι επιστήμονες έδωσαν 45 κινητά και tablets με λειτουργικό Android σε ανθρώπους που συμμετείχα στην έρευνα. Στην συνέχεια τους ζήτησαν να πληκτρολογήσουν αριθμούς και κωδικούς και ένας αλγόριθμος εκμάθησης μηχανών, μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει όσα είχαν πατήσει οι χρήστες.

Αποτέλεσμα εικόνας για χάκερς

 

Η καταγραφή έγινε μέσω των μικροφώνων που υπήρχαν στα κινητά και τα tablets, καθώς ο αλγόριθμος μπορούσε να αντιστοιχίσει την δόνηση μ' ένα συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη, που δημιουργούσε ηχητικά κύματα τα οποία μεταφέρονταν με το μικρόφωνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για smartphones

 

Μάλιστα, ο αλγόριθμος είχε επιτυχία σε 31 από 50 τετραψήφιες προσπάθειες πληκτρολόγησης. «Αποδείξαμε πως ο αλγόριθμος μπορεί επιτυχώς να ανακτήσει κωδικούς PIN, γράμματα και ολόκληρες λέξεις», υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι Ίλια Σουμάιλοφ, Λορέν Σιμόν, Τζεφ Γιάν και Ρος Άντερσον στην «Wall Street Journal».

.dokari.gr