Προσπάθησαν να κλέψουν επιχειρηματία με τη μέθοδο της νιγηριανής απάτης

Συνελήφθησαν, τη Δευτέρα το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη βοήθεια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, δύο άνδρες ηλικίας 34 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη. 

 

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες πλησίασαν έναν επιχειρηματία και, λέγοντάς του πως έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσουν χρηματικά ποσά, του ζήτησαν 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ισχυριζόμενοι πως θα τα πολλαπλασιάσουν και θα του δώσουν πίσω 110.000 ευρώ.

 

Για τη σύλληψη των επιτήδειων η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών οργάνωσε και υλοποίησε αστυνομική επιχείρηση, κλείνοντας ραντεβού με τους δύο δράστες σε ξενοδοχείο της Πάτρας όπου τους παρέδωσε το ποσό των 50.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ύστερα, οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και συνέλαβαν τους δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70.000 ευρώ, σε 1.400 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 5 δεσμίδες λευκού χαρτιού στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, 11 πλαστικές φιάλες, που περιείχαν άγνωστη χημική ουσία και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

 

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων, του ζήτησαν 50.000 ευρώ μετρητά σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

 

patrasevents.gr