Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας - Μοναχή κλειδώθηκε μέσα στο μοναστήρι - Έχει στα χέρια της το ταμείο

Οργή, θλίψη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους πιστούς της Κορινθίας η φημολογούμενη απόφαση που φέρεται να έλαβε η Μητρόπολη αναφορικά με την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικά sites, φέρεται να υπήρξε διαμάχη οικονομικής φύσεως και η Μητρόπολη ζήτησε από την Γερόντισσα Φιλοθέη και τη συνοδεία της όπως αποχωρήσουν από το Μοναστήρι των Τρικάλων Κορινθίας.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η Γερόντισσα και οι μοναχές εκδιώχθηκαν, ενώ η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου είναι κλειστή και υπάρχει μόνο μια καλόγρια, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ταμπουρώθηκε στο ιστορικό μοναστήρι, έχοντας στα χέρια της το ταμείο.

 

Όπως αναφέρουν πιστοί σε επιστολή τους στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE:

 

Αυτά που συμβαίνουν στο Μοναστήρι δεν πρέπει να μας αφήσουν ανεπηρέαστους. Θεωρούμε απάνθρωπο και εξευτελιστικό ένα υποχείριο του μεγάλου αφεντικού της Κορίνθου καθώς και το ίδιο το αφεντικό να εκδιώχνουν με τέτοιο τρόπο την ηγουμένη και τη συνοδεία αυτής από την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου.

 

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο τρόπο βοήθειας πέραν του μαζικού ξεσηκωμού της Ρίζας και των Τρικάλων ενάντια στον οριστικό εκδιωγμό τους.