Ρεπορτάζ - καταπέλτης για τη Δημοτική Αρχή Γκιώνη - Ανάλγητοι απέναντι στα αδέσποτα

Ως έναν από τους πιο αδιάφορους δήμους, όσον αφορά στα αδέσποτα, χαρακτηρίζει το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ιστοσελίδα που ασχολείται με τα τετράποδα. Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ για την ιστοσελίδα petpet.news που υπογράφει η δημοσιογράφος Μυρτώ Τζώρτζου, αναφέρεται ότι μια από τις χειρότερες εμπειρίες ζωής που μπορείς να έχεις είναι να πας στη χωματερή Λουτρακίου και να δεις την κατάσταση που επικρατεί.

 

Αναλυτικά:

 

 

Ενας από τους πιο αδιάφορους δήμους, όσον αφορά τα αδέσποτα, είναι δίχως άλλο ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Ένας ανάλγητος δήμος, ο οποίος διαθέτει ένα κολαστήριο ζώων, που είναι η γνωστή σε όλους χωματερή. Μια χωματερή στην οποία αργοπεθαίνουν πάνω από 150 ζώα.

 

Το να πας εκεί να δεις την κατάσταση είναι από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να έχεις. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα αντιμετωπίσεις. Εικόνες φρίκης. Εικόνες που δεν πιστεύεις ότι θα δεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Αν μπορούμε να πούμε την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα.

 

Ζώα που ζουν δίπλα σε τόνους σκουπιδιών, μέσα στο δάσος σαν κυνηγημένα, μέσα στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες, χειμώνα-καλοκαίρι, και τρέφονται από τα σκουπίδια. Νεογέννητα κουταβάκια σε άθλια κατάσταση, με τύφο, ψώρα, δερματικά, γέρικα που σέρνονται, άρρωστα, χτυπημένα και φυσικά αμέτρητα πεθαμένα. Ένα ατελείωτο νεκροταφείο ζώων.

 

Με το συγκεκριμένο χώρο δεν ασχολείται καμιά φιλοζωική της περιοχής παρά μόνο δυο τρεις άνθρωποι, και συχνά μόνο ένας, που κάνουν τεράστιες προσπάθειες να φροντίσουν τα ζώα αυτά. Μόνοι τους φυσικά χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από το δήμο. Είναι οι Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου https://www.facebook.com/ethelontesxwmaterisLoutrakiou/

 

Η αδιαφορία όμως του δήμου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Πριν από λίγες μέρες εθελοντές πήγαν στη χωματερή και έπιασαν μια σκυλίτσα με αφροδίσιο. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο που συνεργάζεται ο δήμος. Αυτό πριν από 10 μέρες. Τι συμβαίνει σήμερα; Η σκυλίτσα παραμένει φυλακισμένη στο κρέιτ που πιάστηκε μέσα στο κτηνιατρείο. Ο λόγος; Δεν έχει ο δήμος χώρο να την πάει.

 

Και για όσους δεν ξέρουν ο δήμος έχει καταφύγιο, άτυπο, και υπάρχει και άλλο με άλλα κλουβιά. Όμως αρνείται να βάλει σκυλιά της χωματερής για περίθαλψη.

 

Οι συναντήσεις των εθελοντών με τους υπεύθυνους του δήμου αμέτρητες. Οι υποσχέσεις πολλές. Είναι αυτές οι υποσχέσεις που σου δίνουν κάποιοι για να σε ξεφορτωθούν-έστω και προσωρινά. Για να μην τους ζαλίζεις, βρε παιδί μου. Να μην τους ξεβολέψεις. Αυτό κάνει και ο δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης, ο οποίος εκλέχθηκε άλλη μια φορά δήμαρχος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.