Ρομά και αναρχικοί καίνε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μενίδι – Η ΕΛΑΣ απλός παρατηρητής κατόπιν κυβερνητικών εντολών

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μενίδι έχουν παραδοθεί στις φλόγες από εμπρηστές Ρομά και αναρχικούς. 

 
 

Στην οδό Ακαδημίας, στην Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια, τα πάντα καίγονται στην «μνήμη Γρηγορόπουλου» και για διαμαρτυρία με αφορμή τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου Ρομά

 

Στην Θεσσαλονίκη που έχει παραδοθεί από χθες σε διάφορα σημεία της πόλης, στο έλεος των Ρομά, οι εμπρησμοί καταστημάτων, αυτοκινήτων και κάδων, πληγώνουν ακόμα πιο βαθιά την πόλη.

 

Στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος.

 

Μετά το τέλος της πορείας, συμμετέχοντες ανέβηκαν και από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

 

 

 

 

Σε όλο το Μενίδι ομάδες Ρομά επιτίθενται σε αστυνομικούς με πυροβόλα όπλα, μαχαίρια, πέτρες και ξύλα, ενώ έβαλαν φωτιά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ «διαμαρτυρόμενοι» για το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου που επιχείρησε να εμβολίσει δίκυκλο με αστυνομικούς στην Θεσσαλονίκη και πυροβολήθηκε.

Λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ της Τρίτης (06/12) έκλεισε και η περιφερειακή Αιγάλεω από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

 
 

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους που δεν μπόρεσαν ολοκληρώσουν τον εμπρησμό.

Οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας είναι να ακολουθούν «αμυντική στάση» και να μην προκαλούν τους ταραξίες.

 

 

Επι ποδός οι αστυνομικοί

 

«Χάος» στο Μενίδι

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ