Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Ηλεία - "Ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες!" (εικόνες)

Δακρυσμένοι και με λυγμούς οι κάτοικοι των γύρω περιοχών του ποταμού Ενίπου την Ηλεία δηλώνουν εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία, καθώς βλέπουν για δεύτερη φορά μέσα σε έξι χρόνια τις περιουσίες τους να καταστρέφονται

 

 

 

Σε απόγνωση έχουν φτάσει οι κάτοικοι των γύρω περιοχών του ποταμού Ενιπέα στην Ηλεία, καθώς είδαν για πολλοστή φορά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που οδήγησαν σε υπερχείλιση του ποταμού.

 

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2012, βλέπουν ακόμη μία φορά τα χωράφια τους να μετατρέπονται σε βάλτο και τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν με λασπόνερα παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

 

Ο κ Στέφανος Στυλιανόπουλος, κάτοικος της περιοχής και πληγείς από τις πλημμύρες, λέει οργισμένος και με λυγμούς: 

 

“Έχουμε πνιγεί δεύτερη φορά και το δικό μου το σπίτι και του γιου μου. Χάσαμε όλα μας τα υπάρχοντα το 2012 στις πλημμύρες, κάναμε καταγγελίες και έγγραφα να καθαρίσουν τον Ενιπέα, μέχρι και στον Εισαγγελέα πήγαμε και μας απάντησαν οι μηχανικοί ότι δεν συντρέχει λόγος και δεν θα ξαναβγεί το ποτάμι. Και σήμερα πάλι πάθαμε ζημιά. Λυπάμαι πάρα πολύ για το κράτος που έχουμε.”

 

HLEIA PLHMMYRES MAIOS 18 B

 

Ο κ. Γιώργος Μπεκρής είδε το σπίτι του να πλημμυρίζει. Με θλίψη δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι "λυπόμαστε που είμαστε Έλληνες και ζούμε σε αυτό το κράτος”:

 

"Και το 2012 ζήσαμε το ίδιο σκηνικό. Τότε σωθήκαμε στο παρά ένα. Βγάλαμε φωτογραφίες τις πήγαμε στον Εισαγγελέα και οι μηχανικοί μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μας είπαν να κόψουμε τα δέντρα στο ποτάμι και τους ζητήσαμε να μας το δώσουν και γραπτά. Λυπόμαστε που είμαστε Έλληνες και ζούμε σε αυτό το κράτος."

 

HLEIA PLHMMYRES 18 MAIOS F

 

HLEIA PLHMMYRES MAIOS 18 D

 

Ο κ. Αλέκος Τζανέτος καταγγέλλει, μέσα από το πλημμυρισμένο του σπίτι, ότι η πολιτεία δεν έκανε τίποτα για να τους προφυλάξει, καθώς δεν ανοίγουν το ποτάμι να τραβάει τα νερά:

 

“Όλα είναι στο νερό. Στις 5.30 το πρωί μπήκαν τα νερά. Το 2012 είχαμε πλημμυρίσει ξανά, το νερό τότε είχε 1.80 μ. μέσα στο σπίτι. Δεν έγινε τίποτα για να μας προφυλάξουν, δυστυχώς δεν ανοίγουν το ποτάμι να τραβάει τα νερά. Και να συμβαίνουν αυτά το Μάιο… Τι θα γινόταν στην καρδιά του χειμώνα. Τα πάντα γύρω είναι πλημμυρισμένα, καταστράφηκαν, καλλιέργειες, ζώα…"

 

HLEIA PLHMMYRESD MAIOS 18 E

 

Φωτογραφίες, και με πληροφορίες από: ilialive.gr