Σε ξενοδοχείο στο τείχος που χωρίζει Ισραηλινούς από Παλαιστίνιους η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ!

Στο ξενοδοχείο «Walled off» του Banksy στο τείχος που χωρίζει Ισραηλινούς από Παλαιστίνιους η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ! Το μήνυμα της Ρένας Δούρου για τα παιδιά

 

Μετά την επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων στην Βηθλεέμ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, την Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και την Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο «Walled off», ένα ξενοδοχείο-έργο τέχνης που βρίσκεται λίγα μέτρα από το τείχος που χωρίζει τους Ισραηλινούς από τους Παλαιστίνιους, στο οποίο φιλοξενούνται τα έργα του Banksy.

 

“Τρίτη στάση στο ξενοδοχείο “Walled off”, ένα “ξενοδοχείο – έργο τέχνης”λίγα μέτρα από το τείχος που χωρίζει τους Ισραηλινούς από τους Παλαιστίνιους. Τα έργα του #Banksy που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο (που του ανήκει), αποτελούν το πιο οξυδερκές πολιτικό σχόλιο για το Παλαιστινιακό, την #ισραηλινή_βία, την ανάγκη για ειρήνη, για #δικαιοσύνη. Στο εσωτερικό του επισκεφθήκαμε το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στην ενημέρωση σχετικά με το διαχωριστικό τείχος και το ιστορικό πλαίσιο για την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση, την ισραηλινή κατοχή, κ.α..¨” έγραψε σε ανάρτησή της στα social media η Ρένα Δούρου

 

Τα έργα του Banksy αποτελούν ένα από τα πιο οξυδερκή πολιτικά σχόλια για το Παλαιστινιακό ζήτημα, την ισραηλινή βία, την ανάγκη για ειρήνη και δικαιοσύνη. Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ενημέρωση σχετικά με το διαχωριστικό τείχος και το ιστορικό πλαίσιο της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης, την ισραηλινή κατοχή και άλλα σχετικά θέματα.

 

Νωρίτερα η δεύτερη στάση της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε στρατόπεδο προσφύγων (Δεύτερη στάση στο παλαιστινιακό στρατόπεδο Aida που δημιουργήθηκε το 1950 από την UNRWA την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή) κοντά στα μόνιμα θύματα των πολέμων. Τα παιδιά.

 

 

 

“Δεύτερη στάση στο παλαιστινιακό στρατόπεδο Aida που δημιουργήθηκε το 1950 από την UNRWA την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή και όπου σήμερα ζουν σε δύσκολες συνθήκες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Το “στρατόπεδο – νεκροταφείο των ονείρων των παλαιστινίων” όπως το χαρακτήρισε πρόσφατα η Ελ Παίς, περιγράφοντας μια σκληρή καθημερινότητα που χαρακτηρίζεται από τις αυθαιρεσίες του ισραηλινού στρατού. Μια καθημερινότητα που επιδεινώθηκε από την ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας και την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε με τους πάνω από 30.000 νεκρούς, κυρίως αμάχων, γυναικών και παιδιών.

ΥΓ:τα παιδιά πάντα χαμογελούν, γιατί τους ανήκει το μέλλον.”, έγραψε στην πλατφόρμα Χ η Ρενα Δούρου

 

Κασσελάκης: «Δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα το αιματοκύλισμα στη Γάζα»

 

Στέφανος Κασσελάκης πατριαρχείο πατριάρχης Ιεροσολύμων
 

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

«Δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα να υπάρχει αιματοκύλισμα χωρίς κανένα όριο». Αυτό υπογράμμισε αναφερόμενος στην τραγωδία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

 

 

«Και ο δυτικός κόσμος και η Ελλάδα να παραμένει στο περιθώριο, στα λόγια αντί να προωθήσει όλα της τα εργαλεία για να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστική ενίσχυση στην περιοχή» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ο Πατριάρχης  δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ είναι σημείο συνάντησης των τριών μεγάλων θρησκειών και ότι υπάρχει χώρος για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ενημέρωσε τον Στ. Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα στις περιοχές διακονίας Του.

 
Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, καθώς και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθοδόξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

 

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχης Εξωτερικών, κα Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

 

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση 

  

Στέφανος Κασσελάκης πατριαρχείο πατριάρχης Ιεροσολύμων

 

Στέφανος Κασσελάκης πατριαρχείο πατριάρχης Ιεροσολύμων

 

Στέφανος Κασσελάκης πατριαρχείο πατριάρχης Ιεροσολύμων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ