Σωκράτης Φάμελλος: Οι μεθοδεύσεις Τασούλα και ΝΔ για να μην συζητηθούν οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενημερώνουμε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να υποχωρήσει» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 

«Οι μεθοδεύσεις του προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν» τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος, αναφορικά με την άρνηση του Κωνσταντίνου Τασούλα να εισαγάγει τις προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό, της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  για συζήτηση και επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή.

 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση «απέδειξαν ότι φοβούνται να συζητήσουν τις προτάσεις μας γιατί γνωρίζουν ότι είναι τεκμηριωμένες και στοχευμένες. Σήμερα η κυβέρνηση απέδειξε ότι εφευρίσκει αντιθεσμικές προφάσεις για να φυγομαχήσει».  Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει εξοργιστικό το γεγονός «ο πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε με στρεψόδικα επιχειρήματα να παραπλανήσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Βουλής». 

 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Τασούλας στη Βουλή
 

Και υπογραμμίζει ότι «οι διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής είναι σαφείς (άρθρα 85 και επόμενα) και προβλέπουν ρητά τη διαδικασία συζήτησης των προτάσεων νόμων στις αρμόδιες Επιτροπές. Πρόκειται για συνταγματικό δικαίωμα μας ως αντιπολίτευση να ασκούμε νομοθετική πρωτοβουλία. Για τις προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει καταθέσει τις εκθέσεις του στις 23.5.2024. Κατά συνέπεια κανένα κώλυμα δεν υφίσταται για να προχωρήσει η διαδικασία της συζήτησης τους στη Βουλή.

 

Η επίκληση από τον πρόεδρο της Βουλής του άρθρου 73 παρ.3 του Συντάγματος για να περιορίσει το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα δεν ευσταθεί και αποτελεί ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα προς εξυπηρέτηση της Κυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν εμπίπτουν σε αυτό τον περιορισμό». 

 

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθαρίζει ότι «ενημερώνουμε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να υποχωρήσει», τονίζοντας ότι «διεκδικούμε και απαιτούμε την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και τη συζήτηση των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στις επιτροπές της Βουλής. Και θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμική πρόβλεψη για να γίνει αυτό. Κι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει όπου κληθεί, όπως κάνει πάντα, για να αναδείξει και το βάσιμο των επεξεργασμένων προτάσεων μας αλλά και την αντιλαϊκή και άδικη πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των ολιγοπωλίων και κατά των νοικοκυριών και της συντριπτική πλειοψηφίας των επιχειρήσεων». 

 

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου 

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση του προέδρου της Βουλής να εμποδίσει τη συζήτηση των προτάσεων νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό που καταθέσαμε στη Βουλή.

 

Οι διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής είναι σαφείς (άρθρα 85 και επόμενα) και προβλέπουν ρητά τη διαδικασία συζήτησης των προτάσεων νόμων στις αρμόδιες Επιτροπές. Πρόκειται για συνταγματικό δικαίωμα μας ως αντιπολίτευση να ασκούμε νομοθετική πρωτοβουλία. Για τις προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει καταθέσει τις εκθέσεις του στις 23.5.2024. Κατά συνέπεια κανένα κώλυμα δεν υφίσταται για να προχωρήσει η διαδικασία της συζήτησης τους στη Βουλή.

 

Η επίκληση από τον πρόεδρο της Βουλής του άρθρου 73 παρ.3 του Συντάγματος για να περιορίσει το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα δεν ευσταθεί και αποτελεί ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα προς εξυπηρέτηση της Κυβέρνησης.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν εμπίπτουν σε αυτό τον περιορισμό.

 

Οι μεθοδεύσεις του προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν. Σήμερα απέδειξαν ότι φοβούνται να συζητήσουν τις προτάσεις μας γιατί γνωρίζουν ότι είναι τεκμηριωμένες και στοχευμένες. Σήμερα η κυβέρνηση απέδειξε ότι εφευρίσκει αντιθεσμικές προφάσεις για να φυγομαχήσει.

 

Και είναι εξοργιστικό ότι ο πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε με στρεψόδικα επιχειρήματα να παραπλανήσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Βουλής.

 

Ενημερώνουμε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να υποχωρήσει.  Διεκδικούμε και απαιτούμε την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και τη συζήτηση των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στις επιτροπές της Βουλής. Και θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμική πρόβλεψη για να γίνει αυτό. Κι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής,  η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα προσέλθει όπου κληθεί, όπως κάνει πάντα, για να αναδείξει και το βασιμο των επεξεργασμένων προτάσεων μας αλλά και την αντιλαϊκή και άδικη πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των ολιγοπωλίων και κατά των νοικοκυριών και της συντριπτική πλειοψηφίας των επιχειρήσεων.

 

Στέφανος Κασσελάκης / «Συγχαρητήρια» - Το μήνυμα στον Καραλή για την επίτευξη του νέου πανελλήνιου ρεκόρ

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης
 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδημοσίευσε βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο αθλητής με την προσπάθειά του, δίνοντας τα συγχαρητήριά του για το νέο ρεκόρ

 

Οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Εμμανουήλ Καραλή για την επίτευξη νέου πανελλήνιου ρεκόρ στο επί κοντώ.

 

 Στέφανος Κασσελάκης αναδημοσίευσε στο Instagram, βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο αθλητής με την προσπάθειά του.

 

 «Συγχαρητήρια Manolo» ήταν η φράση με την οποία συνόδευε το post του, καθώς και δύο ελληνικές σημαίες.

 

Το story του Στέφανου Κασελάκη

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωταθλητής «πέταξε» στα στα 5,92 μ. στο διεθνές μίτινγκ του Μπιντγκόζ και κατέρριψε το ρεκόρ εννέα χρόνων (5,91) το οποίο κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ