Σουηδία: Η Πολεμική Αεροπορία ρίχνει βόμβες στις εστίες πυρκαγιών

Στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την φωτιά που καταστρέφει τεράστιες εκτάσεις τις τελευταίες μέρες στη Σουδία, η Πολεμική Αεροπορία, έπειτα από εντολή των αρχών, βομβάρδισαν με εκρηκτικά τις περιοχές όπου η φωτιά δεν είχε σβήσει ακόμα.

 

 

Ποια είναι όμως η λογική αυτής της πρακτικής; «Από την έκρηξη εκτοπίζεται το οξυγόνο, χωρίς το οποίο η φωτιά δε μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει», αναφέρει χαρακτηριστικά στη Bild, ο Γιόχαν Στσιμάνσκι, διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας.

 

 

Επισημαίνει μάλιστα ότι η πρώτη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και οι φωτιές σβήστηκαν. Το GPS και η κατευθυνόμενη με λέιζερ βόμβα μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά σε μια ακτίνα περίπου 100 μέτρων. «Η Πολεμική Αεροπορία συσκέπτεται για να πάρει την απόφαση αν θα ρίξει βόμβες και στα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιά» αναφέρει.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Σουηδία, όπου δεν έχει συνηθίσει αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένη για τέτοιες καταστάσεις και έχει λάβει επιπλέον βοήθεια από πολλά κράτη της ΕΕ.

 

 

 

 

 

 

Πηγές: Bild, The Local ​