Σπάνια φωτογραφία: Θαλάσσιο λιοντάρι γλιστρά στο στόμα φάλαινας

Μία σπάνια φωτογραφία της θαλάσσιας ζωής κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, όπου μία φάλαινα έχει στο στόμα της έναν θαλάσσιο λέοντα.

 

 

Ο 27χρονος φωτογράφος Chase Dekkerφωτογραφίζει την άγρια ζωή εδώ και μία δεκαετία. Ποτέ του όμως δεν φαντάστηκε πως θα καταφέρει να «πιάσει» με τον φακό του μία τέτοια εικόνα.

 

 

Ο Dekker είχε βγει στα ανοικτά του κόλπου Μοντερέι στην Καλιφόρνια, μαζί με άλλους παρατηρητές φαλαινών, όταν ξαφνικά παρατήρησε έναν μικρό -τουλάχιστον μπροστά στη μεγάπτερη φάλαινα- θαλάσσιο λέοντα στο στόμα της.

 

 

Δεν έχασε χρόνο και άρχισε να φωτογραφίζει, με τα αποτελέσματα να είναι πραγματικά εντυπωσιακά, καθώς ο φωτογράφος «αιχμαλώτισε» ακριβώς τη στιγμή που ο λέοντας έπεφτε στο στόμα του άλλου θηλαστικού.

 

 

whalelion

Πηγή: Facebook/Chase Dekker-Wild Life Images

 

 

«Δεν κοίταξα καν την κάμερά μου. Απλά σηκώθηκα όρθιος και άρχισα να φωνάζω όλους όσους βρισκόταν στο σκάφος» αναφέρει ο 27χρονος στο CNNi.

 

 

Όσον αφορά τη συνέχεια, ο Dekker εξήγησε ότι ο λέοντας σώθηκε, αφού κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να φύγει κολυμπώντας.

 

 

Οι μεγάπτερες φάλαινες δεν τρέφονται με είδη όπως τα θαλάσσια λιοντάρια, αφού ο οισοφάγος τους είναι πολύ μικρός, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταπιούν πλάσματα τέτοιου μεγέθους.

 

 

Τα δύο είδη θηλαστικών πολύ συχνά τυχαίνει να τρέφονται από τα ίδια σημεία, άρα είναι λογικό κατά λάθος μία φάλαινα να πιάσει με το στόμα της τον θαλάσσιο λέοντα.

 

 

Ως τώρα ωστόσο, δεν είχε έρθει στο «φως» φωτογραφία από τέτοια στιγμή.

 

cnn.gr