Στα μπλόκα οι αγρότες: Κόβουν την εθνική οδό στα Τέμπη

Αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι αυτήν τη στιγμή η εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από περίπου 70 τρακτέρ και δεκάδες αγροτικά και ΙΧ αυτοκίνητα αγροτών και κτηνοτρόφων, που κατευθύνθηκαν στο σημείο από το μπλόκο της Νίκαιας. Αρχικά οι αγρότες έκλεισαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και μετά από λίγα λεπτά και το ρεύμα προς Αθήνα. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν οι σήραγγες των Τεμπών να κλείσουν για τρεις ώρες, ωστόσο, αυτήν τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη, προκειμένου αγρότες και κτηνοτρόφοι να καθορίσουν τη στάση τους.

 

 

Ημέρα κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων αποτελεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία συνεχίζουν να διατηρούν κλειστούς ή έκλεισαν συμβολικά για μία – δυο ώρες κόμβους και κεντρικούς οδικούς άξονες.

 

 

 

Αυτήν τη στιγμή κλειστή είναι από τους αγρότες η διασταύρωση του Λευκώνα στο νομό Σερρών. Ο δρόμος αναμένεται να παραμείνει κλειστός μέχρι τις 15:00, ωστόσο, στόχος των αγροτών είναι να φτάσουν στο τελωνείο Προμαχώνα και να το αποκλείσουν, κάτι που δεν κατάφεραν να πετύχουν μέχρι στιγμής, αφού η αστυνομία τους εμποδίζει.

 

 

Για περίπου μία ώρα και μέχρι πριν από λίγο αγρότες έκλεισαν τον κόμβο Δερβενίου στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Καβάλας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ αποκλεισμένος είναι αυτήν τη στιγμή και ο κόμβος της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας, στο ρεύμα προς Βέροια.

 

 

Στα διόδια των Μαλγάρων οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους, αλλά δεν προχώρησαν σε αποκλεισμό του οδοστρώματος, ενώ μέχρι πριν από λίγο αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας είχαν αποκλεισμένη την Εγνατία Οδό, στον κόμβο του Άργους Ορεστικού.  

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ