Στην Ισπανία αλλά όχι στην Ελλάδα: Ο Σάντσεθ θέλει να παραταθεί η κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα. Ετοιμάζεται πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην Ισπανία, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται στον αντίποδα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την άνοδο των τιμών.

 

Όπως μεταδίδεται η ισπανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να παρατείνει την περικοπή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα βασικά είδη διατροφής πέραν της 30ης Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

 

Τον Ιανουάριο 2023, η Ισπανία κατήργησε τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, όπως το ψωμί, το τυρί, το γάλα, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά, για τα οποία ίσχυε προηγουμένως συντελεστής 4%, για να θωρακίσει τους καταναλωτές από τις συνέπειες του αυξανόμενου πληθωρισμού.

 

Ετοιμάζεται πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς 

 

Ετοιμάζεται πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς 

 

Έρχονται εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικό επίπεδο. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης και άλλα στελέχη θα προτείνουν στα Όργανα του κόμματος εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

 

Υπενθυμίζεται ότι με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πάει για τέλος του μήνα.

 

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί σε κάποια νομοσχέδια με το ΠΑΣΟΚ, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά τη σύμπλευση με τη Νέα Αριστερά.

 

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες» είπε χαρακτηριστικά  και κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση Τεμπονέρα – Κοτσακά: «Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία» τόνισε με νόημα…

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ