Στο Νο3 του κόσμου η Μαρία Σάκκαρη: Το χρηματικό έπαθλο που πήρε στο Indian Wells

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια δεν τα κατάφερε στον τελικό του Indian Wells, αλλά ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο3 του κόσμου και κέρδισε ένα μεγάλο ποσό ως χρηματικό έπαθλο.

 

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να αποδώσει το τένις που θα ήθελε στον τελικό, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από την ανώτερη Ίγκα Σβιόντεκ.

 

Η Πολωνή ανέβηκε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, με τη Μαρία να την ακολουθεί στο Νο3, κάνοντας νέο career-high. Για την ακρίβεια η 26χρονη ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση Έλληνα τενίστα στην ιστορία του αθλήματος, καθώς στο Νο3 είχε βρεθεί πριν λίγο καιρό κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

 

Από εκεί και πέρα, η Σάκκαρη εξασφάλισε 646.110 δολάρια, ως χρηματικό έπαθλο για την παρουσία της στον τελικό, ενώ η Σβιόντεκ ως νικήτρια παίρνει ένα ποσό που φτάνει τα 1.200.000 δολάρια.

 

Σάκκαρη σε Σβιόντεκ: «Αξίζεις πολλά περισσότερα»

 

Μετά το τέλος του τελικού, η Μαρία Σάκκαρη αποθέωσε την Ίγκα Σβιόντεκ, λέγοντας ότι: «Σας ευχαριστώ πολύ. Ίγκα είσαι τέλεια πρωταθλήτρια, υπέροχο άτομο. Αξίζεις πολλά περισσότερα από όσα ήδη έχεις κερδίσει. Καλή τύχη στο μέλλον. Συγχαρητήρια στην ομάδα σου».

 

 

 

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Ευχαριστώ τους διοργανωτές. Είναι ένα από τα καλύτερο τουρνουά στον κόσμο, σε ένα ιδιαίτερο μέρος. Ακόμα και αν σήμερα δεν ήταν η μέρα μου, αυτό το τουρνουά θα έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Εξαιτίας του κόσμου και των χορηγών που βοηθούν στην ολοκλήρωσή του. Ευχαριστώ την ομάδα μου και την οικογένειά μου, που με υποστηρίζουν σε όλη την πορεία μου και ελπίζω να έρθω ξανά εδώ και του χρόνου».