Το συχνό λάθος που κάνουμε όταν φορτίζουμε το iPhone και καταστρέφουμε τη μπαταρία μας

Παρά τις υψηλές τους τιμές, τα κινητά iPhone είναι εξαιρετικά δημοφιλή και στην Ελλάδα, λόγω της καλής τους κάμερας, του εύχρηστου λογισμικού τους και του προσεγμένου σχεδιασμού τους.

 

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία μάλιστα τείνει να μειώνεται με τον καιρό. Μπορεί δηλαδή όταν αγοράσουμε το κινητό μας, η μπαταρία να διαρκεί ένα 24ωρο και μέσα σε 1 χρόνο χρήσης, η ζωή της να έχει μειωθεί στο μισό.

 

Το λάθος που κάνουμε με τη φόρτιση του iPhone

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν στο «She Finds», για τη μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν ευθύνεται απαραίτητα κάποιο σχεδιαστικό σφάλμα, αλλά ένα λάθος που πολλοί χρήστες κάνουν όταν φορτίζουν το κινητό τους.

 

Ειδικότερα, μπορεί να νομίζουμε ότι είναι καλό να φορτίζουμε τη συσκευή μέχρι η μπαταρία να φτάσει στο 100%, ωστόσο στην πραγματικότητα η συνήθεια αυτή βλάπτει τη μπαταρία μας.

 

Όπως αναφέρει η τεχνολογική ιστοσελίδα «Mac World», το ιδανικό είναι να παραμένει η μπαταρία μας ανάμεσα στο 30% και 80% της φόρτισης. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να αφήνουμε τη μπαταρία να πέφτει κάτω από το 30% και πως καλό είναι να μην τη φορτίζουμε πάνω από το 80%.

 

Αυτό σημαίνει πως μια ακόμα συχνή συνήθεια, εκείνη του να αφήνετε το κινητό σας για ώρες να παραμένει συνδεδεμένο στην πρίζα, βλάπτει τη μπαταρία του. Αυτό ισχύει είτε χρησιμοποιείτε το κινητό σας όσο το φορτίζετε είτε όχι.