Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο (εικόνες)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο άσος της Γιούβε µαζί µε την οικογένειά του επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία. Η προεδρική σουίτα των 25.000 ευρώ τη βραδιά, οι δύο πισίνες και ο µπάτλερ. Ο Τραϊανός ∆έλλας, ένας από τους λίγους που κατάφεραν να τον συναντήσουν, αποκάλυψε στο «Εθνοσπόρ» τον διάλογό του µε τον Πορτογάλο σταρ...

 

 

Του Σταύρου Καζαντζόγλου

 

 

Λένε ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήµατος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι serial killer των ποδοσφαιρικών γηπέδων και ψάχνει τρόπο να ξορκίσει τους δαίµονές του, επιστρέφοντας µε θαυµαστή σταθερότητα στον τόπο του δικού του «εγκλήµατος».

 

 

Για δεύτερη στη σειρά χρονιά ο Πορτογάλος σούπερ σταρ του παγκόσµιου ποδοσφαίρου επέλεξε τη Μεσσηνία για τη δική του απόδραση από τις συγκλονιστικές απαιτήσεις της καθηµερινότητάς του. Για προσωπικότητες τέτοιου διαµετρήµατος, οι επιλογές για χλιδάτες διακοπές ανά τον πλανήτη είναι πολλές. Ο Ρονάλντο επιλέγει σταθερά την Ελλάδα. Ισως γιατί η χώρα µας είναι εκείνη που «στοιχειώνει» κάποια από τα ποδοσφαιρικά του όνειρα και θέλει να διώξει µε αυτόν τον τρόπο τους εφιάλτες του. Βλέπετε, µπορεί να έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά εκείνη η πληγή που άνοιξε τέτοιες µέρες πριν από 15 χρόνια φαντάζει ακόµα ανοιχτή. Η ιστορία ξεκίνησε σαν παραµύθι και µετατράπηκε σε δράµα. Ενας ταλαντούχος νεαρός, στα 19,5 του χρόνια, είδε την οµάδα τού Οτο Ρεχάγκελ να κλείνει δύο φορές το «σπίτι» της Εθνικής Πορτογαλίας και να της στερεί το τρόπαιο, το οποίο θεωρούσε δεδοµένο µέσα στην έδρα του.

 

 

Ακόµα και τώρα, όµως, όταν ερωτάται ο Κριστιάνο Ρονάλντο ποια ήταν στην ονειρεµένη καριέρα του η χειρότερη στιγµή της, χωρίς δεύτερη σκέψη αποκρίνεται: «Ο τελικός του 2004 και η ήττα µας από την Ελλάδα». Οι δρόµοι του µε το αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα δεν αντάµωσαν έκτοτε, αλλά ο Πορτογάλος αστέρας γυρνά γύρω από τη χώρα µας, αναζητώντας την… Ιθάκη τού µυαλού του.

 

 

 

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

 

 

Ο άσος της Γιουβέντους για δεύτερη συναπτή σεζόν ήρθε στη Μεσσηνία για διακοπές, επισκεφθείς, µαζί µε τη σύντροφό του Χεορχίνα Ροντρίγκες και τα τέσσερα παιδιά του (τον Κριστιάνο Ρονάλντο τζούνιορ, τα δίδυµα Εύα-Μαρία και Ματέο-Ρονάλντο, τέκνα που απέκτησε από παρένθετες µητέρες, καθώς και την Αλάνα-Μαρτίνα, που απέκτησε από τη Χεορχίνα) το πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότηµα της Πύλου, το Costa Navarino.

 

 

Ελάχιστες µέρες µετά την κατάκτηση ενός ακόµη τροπαίου, του Nations League, µε ιδιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόµιο της Καλαµάτας κι από εκεί µε ελικόπτερο κατευθύνθηκε στο διάσηµο ξενοδοχείο της Μεσσηνίας. Εκεί όπου περίπου πριν από έναν χρόνο η Γιουβέντους απέσπασε την υπογραφή του στο συµβόλαιο που υπέγραψε µε τον Πορτογάλο άσο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ένας κοινός θνητός. Εύλογα το κατάλυµα που επέλεξε µοιάζει βγαλµένο από τις «Χίλιες και µία νύχτες». Ο Πορτογάλος σταρ έµεινε στην προεδρική σουίτα του Romanos Luxury Collection Resort του Costa Navarino.

 

 

Η τιµή για µία και µόνο διανυκτέρευση φτάνει τα 25.000 ευρώ! Συγκλονιστικό ποσό, αλλά και απίστευτες παροχές. Ο Ρονάλντο και η συντροφιά του (µέλη της οικογένειας, φίλοι και σωµατοφύλακες) είχαν στη διάθεσή τους δύο ιδιωτικές πισίνες, µπάτλερ και room service για όλο το 24ωρο, ιδιωτική παραλία, προσωπικό φυσικοθεραπευτή. Τα παιδιά του Ρονάλντο είναι φαν του µπόουλινγκ και έτσι ο Πορτογάλος άσος είχε ζητήσει από πέρυσι την κατασκευή χώρου όπου θα µπορούσε να παίζει µαζί τους το αγαπηµένο τους σπορ.

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Οι δηµόσιες εµφανίσεις του ήταν µετρηµένες, κυρίως στο πρωινό του resort και πάντα υπό την επίβλεψη συνοδών ασφαλείας. Ο Ρονάλντο έµεινε και φέτος εξαιρετικά ικανοποιηµένος από τις παροχές στον ίδιο και στην οικογένειά του, γι’ αυτό αντάµειψε το προσωπικό του ξενοδοχείου µε τσεκ που ανέγραφε πάνω πενταψήφιο αριθµό σε ευρώ!

 

 

Αλλωστε, διαθέτει και ο ίδιος ξενοδοχειακές µονάδες και ξέρει πως ο πελάτης πρέπει να ικανοποιείται και να ικανοποιεί. Η συνεργασία των Pestana Hotels µε τον παγκοσµίου φήµης ποδοσφαιριστή απέφερε τη δηµιουργία, πριν από τρία χρόνια, του 4 αστέρων Pestana CR7 Lisboa, που στεγάζεται σ’ ένα πλήρως ανακαινισµένο παραδοσιακό κτίριο της Λισαβόνας.

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Πριν από το Pestana CR7 Lisboa, ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους είχε επενδύσει στη γενέτειρά του, την πόλη Φουνσάλ, που βρίσκεται στο νησί της Μαδέιρα των 270.000 κατοίκων, όπου δηµιούργησε το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότηµα το οποίο φέρει την υπογραφή του. Εκεί όπου και το διεθνές αεροδρόµιο του νησιού φέρει το όνοµά του, καθώς µετονοµάστηκε σε «Cristiano Ronaldo Airport».

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Μέχρι το 2020 ο Ρονάλντο θα ανοίξει άλλα τρία ξενοδοχεία και συγκεκριµένα στη Μαδρίτη, στη Νέα Υόρκη και στο Μαρακές, ενώ το 2021 έχει προγραµµατιστεί να γίνουν τα εγκαίνια του 6ου ξενοδοχείου του brand «CR7», το οποίο θα έχει έδρα το Παρίσι. Σύµφωνα µε εκπρόσωπο της Pestana Group, «το ξενοδοχείο που θα γίνει στο Παρίσι θα είναι τετράστερο, θα διαθέτει 210 δωµάτια, αντιπροσωπεύοντας επένδυση 60 εκατ. ευρώ και θα βρίσκεται µεταξύ του σταθµού Austerlitz και του σιδηροδροµικού σταθµού Gare de Lyon».

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Κυριακής» αποτελούν αδιάψευστο µάρτυρα των προτιµήσεων της οικογένειας Ρονάλντο. Παρά την ύπαρξη δύο ιδιωτικών πισινών στη διάθεσή τους, εκείνοι προτίµησαν τον ήλιο και τη θάλασσα της Μεσσηνίας για να απολαύσουν µέχρι την περασµένη Τρίτη, όταν και αναχώρησαν για άλλες… παραλίες, µερικές µέρες ανάπαυσης και απόλαυσης στη χώρα µας.

 

 

Σε ειδικά κατασκευασµένο χώρο υπήρχαν δέκα ξαπλώστρες που χρησιµοποιούνταν όλες από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη συνοδεία του. Υπήρχε σέρβις σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους και -όπως αποκάλυψαν αυτόπτες µάρτυρες- απόλαυσαν για πολλές ώρες τα γαλάζια νερά. Το περιβάλλον που κινούνταν ο Ρονάλντο κατά το διάστηµα της παραµονής του ήταν ιδιαίτερα προστατευµένο. Ελάχιστοι είχαν τη δυνατότητα να τον πλησιάσουν και να φωτογραφηθούν µαζί του ή να πάρουν ένα αυτόγραφο από αυτόν τον τεράστιο αθλητή.

 

 

 

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ

 

 

Η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ελλάδα έφερε και συναπάντηµα µε έναν από τους ανθρώπους που… στοίχειωσαν τα εφηβικά του όνειρα. Ο Τραϊανός ∆έλλας, ο «Κολοσσός» του θαύµατος της Εθνικής Ελλάδας το 2004, παραθέριζε και εκείνος µε την οικογένειά του στην περιοχή και ήταν θέµα χρόνου να γίνει η συνάντηση κορυφής. «Βρεθήκαµε σε κοινό τόπο και πέρασα να πω ένα “γεια”. Ανθρώπινα και ειλικρινά, σε έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή και πρώην αντίπαλο, από µια µεγάλη στιγµή της ζωής µου» σχολίασε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Κυριακής» ο Τραϊανός ∆έλλας.

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Τα ελληνικά καλοκαίρια του Κριστιάνο Ρονάλντο

 

 

Οι δυο τους είχαν να συναντηθούν από τη µαγική βραδιά της 4ης Ιουλίου του 2004 και το έπος της Πορτογαλίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσοι γνωρίζουν τον ∆έλλα ξέρουν καλά πόσο προσεκτικός και µετρηµένος είναι. Δεν θα διέκοπτε ποτέ την ιδιωτικότητα των στιγµών και την ανάγκη οικογενειακής χαλάρωσης ενός µεγάλου σταρ. Ετσι, το αντάµωµά τους περιορίστηκε σε χαιρετισµό, δίχως να υπάρξει κάποια κουβέντα για τα παλιά ή τα επόµενα.

 

 

Ο ∆έλλας τού έδωσε συγχαρητήρια για όσα πέτυχε και φέτος µε τη Γιουβέντους και την Εθνική Πορτογαλίας, αλλά δεν ήθελε να του στερήσει προσωπικές στιγµές. Αλλωστε, βρισκόµαστε µόνο λίγες ηµέρες πριν από την αναβίωση του µύθου που έχτισαν οι Ελληνες legends στην Πορτογαλία, µε το φιλικό κόντρα στους Ιβηρες στις 4 Ιουλίου στη Ριζούπολη.

 

 

«Ευτυχώς που δεν θα παίξει στις 4 Ιουλίου αντίπαλός µας, γιατί, όπως βλέπετε, είναι σε… καλή κατάσταση» σχολίασε διαδικτυακά ο ∆έλλας, ο οποίος εικονίζεται στη φωτό µε τον Ρονάλντο, ενώ φωτογραφία µε τον Πορτογάλο άσο έβγαλε και η σύζυγος του Τραϊανού ∆έλλα, Γωγώ Μαστροκώστα. «Είναι… τροµακτική η εικόνα του. Τεράστιος αθλητής, απίστευτο κορµί» τόνισε προς το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Κυριακής» ο «Κολοσσός».

 

ethnos.gr