Θεσσαλονίκη: Σε διαμέρισμα 50 τ.μ. ζούσε η γυναίκα με τα… 27 κουνέλια – Χρειάστηκαν 5 άτομα για τα πιάσουν

Σε διαμέρισμα 50 τ.μ. ζούσε η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αγόρασε για συντροφιά δύο κουνέλια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τα οποία ωστόσο ζευγάρωσαν και λόγω της υπεργεννητικότητας που χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα ζώα, έγιναν… 27.

 

Η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad κλήθηκε στο σημείο, και μέλη της κατάφεραν έπειτα από τεράστια προσπάθεια να τα περισυνελλέξουν.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Στέλιος Γερωνυμάκης, που είναι μέλος της οργάνωσης, ο μεγάλος αριθμός ζώων προέκυψε έπειτα από τέσσερις συνεχείς γέννες. Η κατάσταση υγιεινής στο διαμέρισμα που ζούσαν είχε γίνει επικίνδυνη. Τα ζώα περισυνελλέγησαν σε συνεργασία με το τμήμα αδεσπότων του δήμου Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται, ενώ αναζητούνται σπίτια για να υιοθετηθούν τα συμπαθή τετράποδα.

 

«Ειδοποιηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο των ιδιοκτητών. Υπήρχαν 27 κουνέλια σε ένα διαμέρισμα 50-60 τετραγωνικών. Ήμασταν πέντε άτομα με απόχες για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε. Υπήρχαν παντού κόπρανα και μύριζε έντονα αμμωνία. Η κυρία που τα φιλοξενούσε είχε ξεφύγει στο όριο της φιλοζωίας» ανέφερε ο κ. Γερονυμάκης.

 

Ο Στέλιος Γερονυμάκης έκανε λόγο για συνηθισμένη περίπτωση. «Αγοράζουν ένα ζευγάρι ζώων με την προοπτική το ένα να έχει παρέα το άλλο και μετά έχουμε τις αναπαραγωγές και έτσι το ένα ζευγαράκι έγινε… 27 κουνέλια!» συμπλήρωσε και τόνισε ότι, αν κάποιος θέλει να αποκτήσει ζευγάρι από κουνέλια, θα πρέπει οπωσδήποτε να δεσμευτεί ότι θα τα στειρώσει.