Τι γίνεται με τα προφίλ μας στο Facebook όταν πεθαίνουμε;

Φυσικά, κάθε θάνατος είναι σοβαρά θλιβερός και επηρεάζει ανεξίτηλα τις ζωές όσων αγαπούσαν το άτομο.

 

Αν και αυτό είναι κάτι που τους ανθρώπους που πεθαίνουν δεν τους αφορά πλέον, πρέπει να σημειώσουμε πως σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς, οι άνθρωποι που πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους ένα διαδικτυακό αποτύπωμα, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατό τους.

 

Κι ενώ κάποιοι το βρίσκουν αυτό απίστευτα παράξενο και λίγο ανατριχιαστικό, υπάρχουν κι εκείνοι που το βρίσκουν αυτό παρήγορο.

 

Όμως, το ερώτημα που κυριαρχεί στο μυαλό πολλών ανθρώπων, είναι τι γίνεται με τον λογαριασμό μας στο Facebook όταν εμείς φεύγουμε από αυτόν τον κόσμο.

 

Τι συμβαίνει με τον λογαριασμό μας στο Facebook όταν πεθάνουμε

 

Οι απαντήσει αυτές δίνονται σε μια σελίδα αφιερωμένη σε αυτές τις πληροφορίες, στην οποία το Facebook αναφέρει πως «μπορείτε να επιλέξετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας σε περίπτωση που πεθάνετε».

 
 

Κι αν αναρωτιέστε πως θα καταλάβει το Facebook ότι έχετε πεθάνει, η απάντηση δίνεται στην παρακάτω πρόταση.

 

«Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος μας ενημερώσει ότι έχετε πεθάνει, όλα τα μηνύματα, οι φωτογραφίες, οι αναρτήσεις, τα σχόλια, οι αντιδράσεις και οι πληροφορίες σας θα αφαιρεθούν αμέσως και μόνιμα από το Facebook».

 

Ουσιαστικά, το κύριο προφίλ σας και τυχόν πρόσθετα προφίλ στο Facebook θα διαγραφούν.

 

Ωστόσο, υπάρχει και ακόμα μια πιθανότητα. Σε περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε μια… υπενθύμιση του εαυτού σας και μετά το θάνατό σας, μπορείτε να μετατρέψετε τη σελίδα σας σε «προφίλ εις μνήμην».

 

Ουσιαστικά η σελίδα σας θα γίνει σελίδα αφιερωμένη στη μνήμη σας, την οποία θα φροντίζει κάποιος που πρέπει να ορίσετε ως «επαφή κληρονομιάς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ