TIME: To συγκινητικό "αντίο" στον τελευταίο λευκό ρινόκερο στον πλανήτη

Ο Σουδάν, ο τελευταίος, λευκός αρσενικός ρινόκερος στη Γη "έφυγε" σε καταφύγιο άγριας ζωής στην Κένυα από γηρατειά. Γιατί ονομάστηκε όμως ο "τελευταίος επιζών"; 

 

 

Αν και δεν φτάνουν σε αυτή την ηλικία, ο Σουδάν ήταν 45. Και έζησε καλά. Κανονικά ο θάνατός του δεν θα απασχολούσε, αφού δεν θεωρείται απροσδόκητος. Όμως, το γεγονός πως ήταν ο τελευταίος αρσενικός του είδους του, είχε δώσει άλλη χροιά στον ρινόκερο, με αποτέλεσμα κάποιοι να τον αποκαλούν "ο τελευταίος επιζών" (“last man standing”) ή ο "πλέον επιλεκτικός άγαμος στον κόσμο" (“the most eligible bachelor in the world”).

 

Το περιοδικό Time αφιερώνει στο διαδίκτυο ολόκληρο ρεπορτάζ για τον Σουδάν, από την πρώτη του μεταφορά από ζωολογικό κήπο στην Τσεχία στην Κένυα. Ο δημοσιογράφος γράφει χαρακτηριστικά πως η ιστορία θυμίζει έργο του Ντίσνει

 

"Όταν είδα αυτό το ευγενικό, τεραστίων διαστάσεων πλάσμα στο χιόνι στην Τσεχία, περικυκλωμένο από φουγάρα και... ανθρώπων έργα, έμοιαζε πολύ άδικο. Έδειχνε αρχαίος, δείγμα των ειδών που ζουν στον πλανήτη μας για εκατομμύρια χρόνια, ωστόσο δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν από την ανθρωπότητα".

 

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος του Time:

 

"Αυτή την εβδομάδα στην Κένυα, επέστρεψα για να πω αντίο. Στις τελευταίες του στιγμές, ο Σουδάν ήταν με ανθρώπους που 'ένωσαν' τη ζωή τους μαζί του, στην προστασία του και του έδωσαν την καλή ποιότητα ζωής που απόλαυσε. Έφυγε με αγάπη".

 

Πηγή: time.com