Την Τρίτη «κρίνεται» το μέλλον Σαρίδη στην Ένωση Κεντρώων

Αρνητικό κλίμα έχει διαμορφωθεί γύρω από τον Γιάννη Σαρίδη στην Ένωση Κεντρώων με τον Βασίλη Λεβέντη να δέχεται εισηγήσεις ακόμη και διαγραφής του.

 

 

Η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τις γκρίνιες και τη δυσφορία για τα «ευτράπελα» Καβαδέλλα στη ΔΕΘ, στις 12:00 το μεσημέρι, ίσως είναι η τελευταία που θα μετάσχει ο κ. Σαρίδης, που την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

 

Στην Ένωση Κεντρώων δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη στάση Σαρίδη, θεωρώντας την υποκριτική, κάνοντας λόγο για προειλημμένες αποφάσεις του βουλευτή που σχετίζονται με το πολιτικό σκηνικό αλλά και την κοινοβουλευτική αριθμητική που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα.

 

 

Ο Βασίλης Λεβέντης, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, είναι εξοργισμένος με τον βουλευτή του και μιλά για άλλο ένα κρούσμα αχαριστίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις να ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του κ. Σαρίδη όσο και του κ. Καβαδέλλα και στην περίπτωση που εκείνοι αρνηθούν, να τους διαγράψει.

 

 

Αν όπως όλα δείχνουν, οι προτάσεις Σαρίδη για αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος δεν γίνουν δεκτές στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η ανεξαρτητοποίηση του φαντάζει μονόδρομος. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η Ένωση Κεντρώων θα μείνει με πέντε βουλευτές, που αποτελεί και το αριθμητικό όριο για να μπορεί ένα κόμμα να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 

Πηγή: cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ