Tips: Χρήσιμα μυστικά της γιαγιάς – Πώς να προστατεύσετε φυσικά, τα ρούχα σας από το σκόρο

Η Άνοιξη έρχεται και το 2018 με ταχείς ρυθμούς και ένα από τα βασικά μελήματα της εποχής είναι η φύλαξη των χειμωνιάτικων ρούχων στις ντουλάπες. Ωστόσο, ο σκόρος καραδοκεί να “πάρει ένα… μεζέ” από τα ρούχα σας.

 

Μια από τις λύσεις είναι να βάλετε από ένα μπουκάλι τσίπουρο στις ντουλάπες και να του ευχηθείτε καλή διασκέδαση. Αλλά ο τρόπος αυτός θα δημιουργήσει προβλήματα τον επόμενο χειμώνα.

 

Οπότε πάρτε μερικές ιδέες για την προφύλαξη των ρούχων σας, τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται:

 

  • Γαρύφαλλο (φαγητού). Όσο άρωμα δίνει στα φαγητά των ανθρώπων, τόσο το απεχθάνεται ο σκόρος. Μερικά καρφάκια στις τσέπες (χύμα), αλλά και ανάμεσα στα διπλωμένα ρούχα, θα βοηθήσει στην προστασία των ρούχων σας.

 

  • Κόκκοι πιπεριού. Βάλτε τους μέσα σε μια παλιά νάιλον κάλτσα. Ο σκόρος δεν αντέχει τη μυρωδιά από τα περισσότερα μπαχαρικά.

 

  • . Μέσα σε ένα κομματάκι γάζας, τυλίξτε λίγο σαπούνι, τόσο για να διώξετε τους σκόρους, όσο και για να δώσετε στα ρούχα σας την αίσθηση της φρεσκάδας

 

  • Αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, θυμάρι και μέντα. Όσο υπέροχα είναι για εσάς αυτά τα αρώματα, άλλο τόσο αντιπαθή είναι για τους σκώρους. Ακόμα ένα άρωμα που τους απομακρύνει είναι αυτό του σανταλόξυλου.
    Για να τα χρησιμοποιήσετε όλα αυτά, ρίξτε μερικές σταγόνες από τα έλαια τους σε λίγο βαμβάκι ή σε ένα πανάκι και τοποθετήστε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας.

 

  • Ξύλινες κρεμάστρες: Οι ξύλινες κρεμάστρες θεωρούνται καλύτερες καθώς απωθούν τον σκώρο. Προτιμήστε τις ξύλινες κρεμάστρες, λοιπόν.

 

Φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου. Είναι επίσης σκωροαπωθητικά αν τα τοποθετήσετε σε τούλινα πουγκάκια στις ντουλάπες και τα συρτάρια σας.

 

Δείτε όλα τα Χρήσιμα Μυστικά της Γιαγιάς